Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η αγανάκτηση να γίνει κίνημα ανατροπής!


Οι πλατείες και οι δρόμοι γεμάτοι από εργαζομένους, νεολαίους, άνεργους, συνταξιούχους… ένα χρόνο μετά από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε το λαό στη βαρβαρότητα του ΔΝΤ της ΕΕ της τρόικα. Η αγανάκτηση  και η πνιγμένη οργή των εργαζομένων και της νεολαίας αρχίζουν να ξεχειλίζουν και να κατακλύζουν δρόμους και πλατείες με αντικυβερνητικά και αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά. Την ώρα που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο είναι αποφασισμένοι να υποθηκεύσουν τη ζωή εργαζομένων και νεολαίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για τουλάχιστον μια εικοσαετία ακόμα, τέτοια πρωτοφανή γεγονότα για τα ελληνικά δεδομένα που μπορεί να φαντάζουν σα σπίθες για κάποιους ή σαν αδύναμες πρωτοβουλίες για κάποιους άλλους μπορεί να πυροδοτήσουν ιστορικών διαστάσεων αναμετρήσεις.  
Ο εργαζόμενος που αγωνιά αν θα έχει και αύριο δουλειά και αν θα μπορεί να ταΐζει τα παιδιά του, ο νεολαίος που βλέπει μπροστά του ένα μαύρο μέλλον, ο άνεργος, ο συνταξιούχος αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση αυτή, που άλλοτε μας παρουσιαζόταν ως άτρωτη, συνεχίζει να υλοποιεί πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και  να προετοιμάζει ένα νέο γύρο άγριας λιτότητας και αντιλαϊκών μέτρων. Μέτρα που κωδικοποιούνται στο περιβόητο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καραδοκεί σαν ασφυκτική θηλιά πάνω από τα κεφάλια μας, επιβάλλοντας περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, περαιτέρω αύξηση του Φ.Π.Α ακόμα και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και των εργαζομένων μέσα σε αυτές και φυσικά ξεπούλημα μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας για να πληρωθούν για μια ακόμη φορά οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες. Μάλιστα η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να περάσει το νέο κύμα άγριων αντιλαϊκών μέτρων και να ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία επιστρατεύει όλο το συφερτό από το Σαμαρά, τη Ντόρα και το ΛΑΟΣ μέχρι το ΣΕΒ ,το Βαρδινογιάννη και τη Δαμανάκη. Και για μια ακόμα φορά εκβιάζει το λαό υπό την απειλή της χρεοκοπίας διατυμπανίζοντας πως τα λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις φτάνουν μέχρι τις 15 Ιούλη!
Και ακόμα παραπέρα, για το νεολαίο η επέλαση του μνημονίου και οι εξαγγελίες τους δε σταματάν εκεί! Ήρθε η ώρα η εκπαίδευση να μπει χοντρά στο παιχνίδι, να χρησιμοποιηθεί και αυτή για τα καλά σα μοχλός άντλησης κέρδους και υπέρβασης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης προοιωνίζουν μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επέλαση σε μια ήδη αιμορραγούσα εκπαίδευση: Ήδη άρχισαν να κόβουν συγγράμματα και να ζητούν να τα πληρώσεις. Ήδη οι σχολές βρίσκονται στο όριά τους με την υποχρηματοδότηση. Η Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ, τα ΤΕΙ Πειραιά, αλλά και μία σειρά από περιφερειακά ιδρύματα δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν, και τη σκυτάλη θα πάρουν και οι υπόλοιπες σχολές με μαζικά λουκέτα και συχγωνεύσεις τμημάτων. Και όλα αυτά που κάποτε μας φαίνονταν πολύ μακριά πλέον μας χτυπάνε την πόρτα. Και επειδή και οι ανοιχτοί λογαριασμοί κυβέρνησης και τρόικας πρέπει σιγά-σιγά να κλείνουν η υπουργός παιδείας Διαμαντοπούλου ανακοινώνει σε κομματική συγκέντρωση στη Λαμία πως το επαίσχυντο σχέδιο διαβούλευσης που αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια στα μέσα Ιούλη θα αποτελεί νόμο του κράτους !
Απέναντι όμως σε όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν ήρθε η ώρα να υψώσουμε ανάστημα και να τους δείξουμε πως το μέλλον μας ανήκει και θα το διεκδικήσουμε, δε θα τα αφήσουμε στα χέρια τους. Κυβέρνηση, τρόικα και οι παρατρεχάμενοί τους τρέμουν μήπως και ξεσηκωθούμε. Μόνος δρόμος για εμάς είναι η αγανάκτηση να μετατραπεί σε ένα πραγματικά πολιτικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης. Η πλατεία Συντάγματος μέσα από τη λαϊκή της συνέλευση καλεί άμεσα όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους μακριά από την ξεπουλημένη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να προκηρυχτεί τώρα γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Καλεί όλους τους φοιτητές-σπουδαστές που βλέπουμε να μας διαλύουν το παρόν και το μέλλον μας να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις σε όλες τις σχολές με καταλήψεις και διαδηλώσεις δίνοντας σαφές μήνυμα πως θα αποτελέσουμε το πρώτο ανάχωμα στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου. Και να κατακλύζουμε κάθε μέρα την πλατεία Συντάγματος και μέσα από τη λαϊκή του συνέλευση να δώσουμε σαφές μήνυμα πως θα ανατρέψουμε τη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Θα κατακλύσουμε πλατείες και δρόμους! Θα τους συντρίψουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/06 ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ AULA!

Δεν υπάρχουν σχόλια: