Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η ιστορία μιας Γενικής Συνέλευσης! Μας δουλεύουν???(η ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και η ΚΝΕ)

Το φετινό Πολυτεχνείο θα είναι αναπόφευκτα διαφορετικό από τα προηγούμενα. Όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να θάψουν το ριζοσπαστικό χαρακτήρα της εξέγερσης, ο Νοέμβρης του ‘73 έρχεται να εκφράσει στο σήμερα τα επίκαιρα αιτήματά του. Έρχεται να θυμίσει πως οι νεολαιίστικοι και εργατικοί αγώνες μπορούν όπως τότε να ρίξουν τη σύγχρονη κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, να μπλοκάρουν μλοκάρουν τα σχέδια της ΕΕ και της τρόικα, που με τα μέτρα του Μνημονίου εξωθούν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια μεγάλα κομμάτια των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Σε μια τέτοια περίοδο το φοιτητικό κίνημα μπορεί ξανά να είναι ο πυροδότης για όλη την κοινωνία, που θα δώσει το μήνυμα για την ανατροπή της επίθεσης σε εκπαίδευση και εργασία. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που το Υπουργείο Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, φέρνει με το νέο κατάφτυστο νομοσχέδιο το μνημόνιο στην εκπαίδευση. Με τις πιο αντιδραστικές αλλαγές από τη μεταπολίτευση θέλει να μετατρέψει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο της αγοράς. Αυτήν ακριβώς την δυναμική του φοιτητικού κινήματος αναγνωρίζει η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ και ως φερέφωνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα πανεπιστήμια βάζει τις πλάτες για να περάσει αυτή η πολιτική, γι’ αυτό σαμποτάρει συστηματικά τις συνελεύσεις, αφού δεν θέλει ο σύλλογος να πάρει αγωνιστική απόφαση. Από την άλλη πλευρά η ΚΝΕ, με το «αγωνιστικό» ΜΑΣ καλούν σε «επιτροπές αγώνα» αντιπαραθετικά με τις Γενικές Συνελεύσεις και δεν προκρίνουν ένα σχέδιο πραγματικού αγώνα Αντίθετα επιλέγουν να καλέσουν Γενική Συνέλευση σε κομπρεμί με το ΠΑΣΟΚ την ημέρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με καθηγητές έχουν καλέσει στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και μάλιστα αφού την προηγούμενη εβδομάδα αρνήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο να βάλουν Γ.Σ την Τετάρτη. Λόγος που έφερε την Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ να μαζεύει υπογραφές αυτές τις μέρες για γίνει επιτέλους συνέλευση. Να μας απαντήσουν λοιπόν οι συνάδελφοι πως ο σύλλογος φοιτητών Φιλοσοφικής θα βάλει τις δυνάμεις του στην ανασυγκρότηση του κινήματος βάζοντας συνέλευση την ημέρα της πορείας.

Σαν Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ καλούμε κάθε φοιτητή να γυρίσει την πλάτη στα σχέδια που βάζουν στο στόχαστρο το φοιτητικό κίνημα και να πάρουμε τις γενικές συνελεύσεις στα χέρια μας! Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα είμαστε εκεί σε κάθε απόπειρα διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη σε μια εποχή ιδίως που η γενιά μας βάλλεται απο παντού.

Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου

την Πέμπτη 11/11στις 12 στην aula!


Ο νέος γύρος αναμέτρησης θα αρχίσει από τη νεολαία!

Για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: