Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εμπρός για τους νέους Δεκέμβρηδες για να γίνει η ανάγκη ιστορία!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Πέμπτη 3/12 στις 12:00 στην Aula.

Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από την δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου από την αστυνομία και την μεγάλη νεολαιίστικη εξέγερση που συντάραξε το σύνολο της κοινωνίας και προκάλεσε τρόμο στην κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία. Οι μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι βγήκαν μαζί στο δρόμο κι αγωνίστηκαν από κοινού, μετατρέποντας την οργή για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή σε πανεολαιίστικη εξέγερση. Εξέγερση που δίκαια εκδηλώθηκε από μια γενιά που ξέρει πως θα είναι και είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της. Μιάς γενιάς που βάλλεται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση και νιώθει στο πετσί της τις νέες μορφές εκμετάλλευσης που δημιουργούν για να ξεπεράσουν την κρίση που αυτοί και οι πολιτική τους δημιούργησαν. Μιας γενιάς που από το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο μέχρι τον εργασιακό χώρο όπου η πλειοψηφία της δουλεύει σε καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης (βλέπε stage, ωρομίσθιοι κτλ.) ασφυκτιά και αρνείται το παρόν και το μέλλον που της ετοιμάζουν.Κι ακριβώς επειδή την φοβούνται στενεύουν τον κλοιό γύρω της και αφαιρούν ολοένα και περισσότερα δικαώματα. Είτε αυτό είναι η κατάργηση του ασύλου είτε είναι οι δίκες των καταληψιών μαθητών είτε οι 300 προληπτικές προσαγωγές την 17η Νοέμβρη είτε είτε...

Τα ΜΜΕξαπάτησης και οι διάφοροι πανελίστες ήδη διαμορφώνουν το κλίμα φόβου και σπέρνουν τον πανικό προμηνύοντας μια καμμένη Αθήνα! Από την άλλη τα κομματικά επιτελεία και η καθεστωτική αριστερά κάνουν ό,τι μπορούν να μετατρέψουν σε μια επέτειο με τελετουργικά χατρακτηριστικά. Όμως τα αιτήματα και τα μηνύματα του Δεκέμβρη παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα. Η κυβέρνηση άλλαξε η πολιτική όμως έμεινε ίδια. Το ΠΑΣΟΚ εντείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας των stage και ιδιαίτερα στην εκπαιδευση καταργεί το δικαίωμα χιλιάδων εκπαιδευτικών να διοριστούν στο δημόσιο καταργώντας όλη την προϋπηρεσία τους και στέλνοντας τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ πάλι από την αρχή. Ετοιμάζει τον πιο μαύρο προϋπολογισμό άγριας λιτότητας της μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ παρόλες τις εξαγγελίες του όχι μόνο δεν πήρε κανέναν νόμο στην εκπαίδευση πίσω αλλά βάζει σχέδιο υλοποίησης του νόμου για τα ΚΕΣ εξαγγέλοντας την εξίσωση με τα franchise πανεπιστήμια. Έχει βάλει προτεραιότητητα του να διαλύσει το φοιτητικό κίνημα που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλε φρένο στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης της Μπολόνια, του νόμου-πλαίσιο, της αξιολόγησης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης που αποτελεί στρατηγική επιλογή του. Η κυβέρνηση φέρνει το νέο εξεταστικό με το οποίο μεταφέρει το εξεταστικό και οικονομικό βάρος σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Όλη αυτή η επίθεση πάει χέρι-χέρι με το τσάκισμα των δημοκρατικών ελευθεριών στο όνομα του φόβου και της τρομουστερίας που εντέχνως καλλιεργείται για καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην αντεργατική πολιτική της. Τρανταχτό παράδειγμα ο αποκλεισμός των κεντρικών σχολών από ΜΑΤ και η καταστρατήγηση του ασύλου την εβδομάδα όπου ήταν προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις των φοιτητών για το Πολυτεχνείο.

Σε αυτό το φόντο αναδεικνύεται και η τεράστια αναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα να ξεσπάσουν νεολαίστικοι και εργατικοί αγώνες που θα εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της πληττόμενης πλειοψηφίας και θα οξύνουν την πάλη για συνολική αναμέτρηση και ανατροπή της διαρκώς κλιμακούμενης επίθεσης και να μην μετατρέψουν τις μέρες αυτές σε μνημόσυνο. Μπροστά στην προσπάθεια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ να μας στείλουν σπίτια μας ή εκδρομούλα στην Αράχωβα, αλλά και στο συντονισμένο σαμποτάζ των γενικών συνελεύσεων από τη μεριά της ΠΚΣ που βλέπει φοβικά τις κινητοποιήσεις, θα προτάξουμε το δρόμο της ανυπακοής. Για εμάς ο Δεκέμβρης δεν ήταν ούτε τα σπασίματα ούτε ένα άτυχο περιστατικό αλλά μια κοινωνική έκρηξη ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί τις ανάγκες μας καθημερινά. Έτσι και ο φετινός Δεκέμβρης δεν θέλουμε να αποτελέσει ούτε απλά επεισόδια, ούτε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να γίνει η αρχή για μια συνολική ρήξη με την κυβέρνηση και την πολιτική της που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, σε εκπαίδευση και σε εργασία. Η 6η Δεκέμβρη θέλουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξέσπασμα στο σήμερα νέων αγώνων όπου θα βγάλουν στο προσκήνιο τα αιτήματα του Δεκέμβρη, θα εμπλουτιστούν και θα συγκροτήσουν ένα πολιτικό κίνημα συνολικής αντιπαράθεσης απέναντι στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ.

Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της πορείας του Πολυτεχνείου ήταν το πρώτο μήνυμα ανυπακοής στη νέα κυβέρνηση.Τη σκυτάλη θα πάρει το φοιτητικό κίνημα μαζί με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας βγαίνοντας ξανά στους δρόμους με καταλήψεις πανελλαδικά διεκδικώντας την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων,καταδικάζοντας τη νέα κυβέρνηση και απαιτώντας ένα άλλο πανεπιστήμιο για τις σύγχρονες ανάγκες της πλειοψηφίας. Μέσα από ένα ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα που θα ζει και θα αναπνέει στις Γενικές Συνελεύσεις και τα συντονιστικά τους, όπου θα βρίσκονται μαζί μαθητές,φοιτητές και εργαζόμενοι. Ένα φοιτητικό κίνημα όπου θα αποδείξει ότι ο Δεκέμβρης ήταν μόνο η αρχή και πως όσο οι κυβερνήσεις θα ετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς εμάς τόσο θα γεννιούνται νέες δυνατότητες για πιο εκρηκτικούς αγώνες. Οι νέοι Δεκέμβρηδες έρχονται από το μέλλον...

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Πέμπτη 3/12 στις 12:00 στην Aula.

1 σχόλιο:

antistasi.gr είπε...

Όσοι σ/φοι τους ενδιαφέρει να συμβάλλουν στη διάδοση-πληροφόρηση δράσεων ειδήσεων γεγονότων και πρωτοβουλιών μπροστά στο Δεκέμβρη ας δεί το παρακάτω link.Δεδομένου ότι μπορεί να μοιραστεί σε blogs και sites πιθανά (εάν υπάρχει συμμετοχή) να φανεί χρήσιμο στο πεδίο αυτό.
Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν ας στείλει mail για να του στείλω το link προκειμένου να ανεβάζει ότι αυτός θέλει.

http://scrbliv.me/9367