Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος!

Η επίθεση στους μετανάστες είναι επίθεση σε όλους μας!

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το «διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη», με τη συμμετοχή 40 κυβερνήσεων. Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων που είναι συνένοχες στα εγκλήματα κατά των μεταναστών και προσφύγων έρχονται για να συζητήσουν υποκριτικά «μεταναστευτικές πολιτικές για την ανάπτυξη» επί της ουσίας δηλαδή θα συζητήσουν για το πως θα αξιοποιήσουν την ένταξη των μεταναστών προς όφελος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Κρύβουν την αλήθεια!

Η αλήθεια είναι ότι εκατομμύρια πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα κηνυγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους οποίους οι ελληνικές κυβερνήσεις ενισχύουν και παίζουν σημαντικό ρόλο. Κηνυγημένοι από την φτώχια που εξαπολύει το κεφάλαιο ως απάντηση στην κρίση με τις πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας τράπεζα και από τη κλιματική καταστροφή.
Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα καθώς προσκρούουν στην Ευρώπη-φρούριο και στο άθλιο Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου,που απαγορεύει σε κάθε μετανάστη να μπει στην Ε.Ε και τον οδηγεί προς απέλαση. Ενώ όταν ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια το δουλεμπόριο δεν τους ενοχλούσε.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του Πασοκ συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ και να επιτίθεται στα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Με μαζικές συλλήψεις,απελάσεις και επιχειρήσεις «σκούπα», προγκρομ, επανοπροωθήσεις αγνοώντας το δικαίωμα αίτησης ασύλου, με τη δημιουργία στρατόπεδων συγκέντρωσης τύπου Γκουανταναμο όπου δεν εξαιρούνται ουτε καν οι ανήλικοι, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της FRONTEX, με το δουλεμπόριο και την ανασφάλιστη μαύρη εργασία.

Η αλήθεια είναι ότι τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες μεταναστών δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά και ήδη έχουν κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές όπως του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Νίκαιας, του Αμπού Γκράιμπ επίσης σε αστυνομικό τμήμα, των τριών μεταναστών στη Π.Ράλλη. Ούτε βέβαια οι φασιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα και στο λιμάνι της Πάτρας αλλά και η δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση, η ΝΔ και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ μεγεθύνουν μέσω των ΜΜΕ το κλίμα φόβου που υπάρχει σε κατοίκους και προωθούν την γκετοποίηση περιοχής του κέντρου της Αθήνας για να τους στρέφουν εναντίον των “ξένων” αντί του πραγματικού εχθρού, τα κόμματα και το κεφάλαιο.

Γνωρίζουμε πως πρόκειται για επίθεση συνολικά εναντίον των εργαζόμενων και ιδιαίτερα του αδύναμου κρίκου, των μεταναστών και πως σημαίνει και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας γιατί μετά από τους μετανάστες θα ακολουθήσουν οι ντόπιοι. Απέναντι στους υπουργούς των χωρών που θα συζητήσουν για το πως θα συνεχίσουν τις ρατσιστικές πολιτικές και την επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών, εμείς αγωνιζόμαστε κοινά ενάντια στην πολιτική της εκμετάλευσης και του ρατσισμού. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, με μέτωπο ενάντια στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τις φασιστικές συμμορίες, τον εθνικισμό και τον νεοφασισμό. Με κοινό αγώνα παλεύουμε για την βελτίωση της ζωής όλων μας, ανεξαρτήτως χρώματος,φύλου και καταγωγής.

Διεκδικούμε:
• Ίση αμοιβή για ίδια δουλεία.
• Να καταργηθούν το Σύμφωνο Μετανάστευσης και όλοι οι ρατσιστικοί νόμοι και τα μέτρα.
• Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών, και πολιτιστικών δικαιωμάτων τους.
• Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Όλοι στην κινητοποίηση της Τετάρτης 4/11 , με προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή, στις 6.00 μ.μ. και πορεία προς το Μέγαρο Μουσικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: