Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η μαζικότερη πορεία του Πολυτεχνείου απάντηση στο όργιο της καταστολής!

Το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται!
1η πράξη: Την Παρασκευή 13/11 το Υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις αποφάσισαν όχι μόνο να κλείσουν από τα πάνω τις σχολές του κέντρου, αλλά να βάλουν ΜΑΤ και κλούβες μπροστά στις εισόδους της ΑΣΣΟΕ, της Νομικής, της Παντείου και του Παιδαγωγικού. Χωρίς φόβο και πάθος ο υπουργός Χρυσοχοίδης και οι καθηγητάδες με την εξουσία που τους δίνει ο νεός νόμος-πλαίσιο καταπάτησαν το άσυλο προκλητικά λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές που πήγαν στη σχολή τους να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους έβρισκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ! Η κυβέρνηση ,συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ που της έστρωσε το δρόμο , έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκράτησης της νεολαίας και των εργαζομένων. Οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται και δεν ποινικοποιούνται!

2η πράξη:
Την Δευτέρα 16/11 οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση για το άσυλο που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και κατέληξ
ε στην Νομική.Εκεί βρήκαμε πάλι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να "περιφρουρούν" το άσυλο. Η απάντηση των φοιτητών αλλά και όλου του κόσμου της εργασίας απέναντι στην συνεχή καταπάτηση του ασύλου από το ΠΑΣΟΚ είναι οι μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες τους, που όπως 36 χρόνια πριν έχουν σαν εφαλτήριο το άσυλο.

3η πράξη: Και η απάντηση ήρθε παρ'όλο το κλίμα
τρομοκρατίας που έσπειρε το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕξαπάτησης στην μαζικότερη πορεία της 17 Νοέμβρη. Χιλάδες φοιτητές, νέοι και εργαζόμενοι κατέβηκαν στην πορεία και διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην νέα κυβέρνηση και την επίθεση σε εργασία( νέο ασφαλιστικό, προυπολογισμός λιτότητας) και παιδεία (νέος νόμος-πλαίσιο, ΚΕΣ, αλλαγές στο εξεταστικό) που φέρνει με την αντιδραστική πολιτική της προσκυνόντας την Ευρωπαική Ένωση. Και την ημέρα της πορείας δεν θα μπορούσαν οι εντολές του Χρυσοχοίδη να κινούνταν σε άλλη κατεύθυνση! Προκλητική η παρουσία και η στάση της αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της πορείας και εκατοντάδες ασφαλίτες γύρω από την πορεία δικαίωναν τους διαδηλωτές που φώναζαν πως "σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία η χούντα δεν τελείωσε το 73!". Η κορύφωση της καταστολής ήρθε με τις μαζικές συλλήψεις στο σωρό χωρίς καμία αφορμή και τις 290 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. Το δόγμα της προληπτικής καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η μήνυση που υπέβαλλε η εισαγγελία Αθηνών στον πρύτανη του ΕΜΠ και δύο αντιπρυτάνεις με αφορμή τη λειτουργία του server του Indymedia στο χώρο του Πολυτεχνείου αποτελούν προσπάθειες για να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι έχουν άλλα σχέδια!Ετοιμάζονται για την 4η πράξη ενόψει και της επετείου από τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου από αστυνομικό και την έκρηξη του Δεκέμβρη! Δυναμώνουν τους αγώνες τους και φέρνουν στο σήμερα τα αιτήματα για ψωμί ,μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, για παιδεία ,δημόσια δωρεάν ενιάια πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, και για ελευθερία, διεύρυνση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων!

Απαιτούμε:

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
Σταμάτημα κάθε δίωξης απέναντι στον πρύτανη και του αντιπρυτάνεις.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Διεύρυνση του ασύλου σε εργασιακούς χώρους και στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: