Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Αμεση Ανάκληση της Απόλυσης της Μαλκοζάτα Ποτυράλα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλει την απόλυση της εργαζόμενης Ποτυράλα Μαλγκοζάτα από την εργολάβο καθαρισμού ανάδοχο εταιρεία «ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΤΗΡΙΩΝ» που έχει αναλάβει τον καθαρισμό κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σημειώνουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου συνεργείου απευθύνθηκαν στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση Εργασίας και μόνο όταν υπέβαλαν αναφορά στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών με αποτέλεσμα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και μετά το πόρισμα εις βάρος της εργολάβου, επέβαλλαν την συμμόρφωση της με τις νόμιμες συλλογικές συμβάσεις

Η μεθόδευση της απόλυσης φαίνεται από τα γεγονότα που σας παραθέτουμε:
• Στις 6/7/2010 η εργολάβος επιχείρησε να την απολύσει μετά από άδεια ασθενείας. Οι μαζικές και άμεσες αντιδράσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων του συνεργείου στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, η κάθοδος τους στην Πρυτανεία, η συμπαράσταση των άλλων Σωματείων και η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΕΚΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα αρχικά η εργολάβος να ισχυριστεί ότι η εργαζόμενη είχε προσληφθεί εκτάκτως λόγω της γρίπης, μετά όμως από την κατάρρευση των ισχυρισμών της αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση.
• Στις 13/7/2010 επιχειρεί για μια ακόμη φορά την απόλυση της εργαζομένης με νέο πρόσχημα. Η άμεση και δυναμική αντίδραση του Συλλόγου και άλλων Σωματείων, και των φοιτητών που συμπαραστάθηκαν έχει σαν αποτέλεσμα να ανακαλέσει και πάλι την απόλυση ενώ παράλληλα υπό την πίεση έκτακτης ανάγκης, δίνει στην εργαζόμενη τμήμα της καλοκαιρινής της άδειας για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της στην Πολωνία.
• Η απόλυση ήρθε τελικά ενώ η εργαζόμενη τελούσε σε καλοκαιρινή άδεια από την οποία νομίμως επέστρεψε στις 29/7/2010 σημειώνουμε ότι το γραμμάτιο της αποζημίωσης απολύσεως έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων στις 27/7/2010

Συνάδελφοι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχούς αγώνα για την διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Ζητάμε :
• Άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης
• Να ξεκαθαρίσει το θέμα του νέου διαγωνισμού καθαριότητας που εκκρεμεί.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την ανάληψη του καθαρισμού όχι από εργολάβους αλλά από το ίδιο το Πανεπιστήμιο έτσι ώστε να αποφεύγουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.
Όλοι μας πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη ότι στη μάχη ενάντια στις απολύσεις είμαστε όλοι ένα!
αναδημοσίευση απο τον Σύλλογο Συμβασιούχων ΕΚΠΑ ब्लॉग ह्त्त्प://सुम्वसिऔक्षोइएकपा.वर्डप्रेस.कॉम


Δεν υπάρχουν σχόλια: