Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Με τους μετανάστες είμαστε μαζί...


Τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα ειναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες με την ελληνική αστυνομία να τους πετάει χημικά και τον ελληνικό στρατό να τοποθετεί συρματοπλέγματα εμποδίζοντας την είσοδο τους στην χώρα,ενώ η Τουρκία δε τους δέχεται πίσω.Ο ελληνικός στρατός σε άμεση συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και την FRONTEX περιφρουρούν τα ελληνικά σύνορα ανοίγοντας ακόμα και πυρ(!) για να εκφοβίσουν τους πρόσφυγες ενώ πάνω απο την περιοχή πετούν ελικόπτερα και έχουν επιστρατευτεί μέχρι και οι δυνάμεις καταδρομής.Στον Έβρο έχουν δημιουργηθεί δυο «στρατόπεδα». Στο ένα στρατόπεδο, Ελλάδα και Τουρκία δουλεύουν μαζί (όπως μαζί ήταν και στην συμφωνία τους με την ΕΕ για την διαχείριση των προσφυγικών ροών). Στο άλλο στρατόπεδο, οι πρόσφυγες, των οποίων το μοναδικό "έγκλημα" είναι ότι προσπαθήσαν να επιβιώσουν.Αυτούς τους ανθρώπους «ο στρατός μας» θα τους πυροβολεί. Σε αυτούς τους ανθρώπους εντόπισε σήμερα το ΚΥΣΕΑ κάποια ασύμμετρη απειλή, αποδεικνύοντας έτσι με ποιους οφείλουμε να συνταχθούμε.

Την ίδια στιγμή το κυριαρχό πολιτικό σύστημα και η ίδια η Κυβέρνηση ξεκόβουν πλήρως το προσφυγικό ζήτημα με την γενεσιουργό του αιτία που είναι ο πόλεμος στην Συρία αλλά και οι πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής(Αφγανιστάν,Ιραν κλπ).ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν κομματιάσει χώρες όπως η Συρία και το Ιράν για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους των περιοχών αυτών ενώ παράλληλα η εμπλοκή της Ρωσίας στο «παιχνίδι» αυτό έχει δημιουργήσει μια κατάσταση εκρηκτική.Το αντιπολεμικό κίνημα των λαών της περιοχής πρέπει να συμβάλλει ωστέ να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη και στην χώρα μας αλλά και να αποτρέψει την απειλή του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Βέβαια,η εγχώρια άρχουσα τάξη δεν είναι αμέτοχη στις εξελίξεις αυτές καθώς με μια σειρά απο επιθετικές κινήσεις(βλ συμμετοχή στον άξονα-πολέμου με την Κύπρο,το Ισραήλ, την Αίγυπτο αλλά και τις ΗΠΑ) προσπαθεί να εξασφαλίσει ρόλο,εξουσία και μερίδιο απο τα κέρδη των ΑΟΖ.Με αυτόν τον τρόπο,μεταφράζεται και ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την ελληνική όσο και για την τουρκική αστική τάξη,ένας ανταγωνισμός που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και θα σύρει τους δυο λαούς σε έναν άδικο και τυχοδιωκτικό πόλεμο και απο τις δύο πλευρές του Αιγαίου.Εκει στοχεύει και η συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην αντιπροσφυγική πολιτική που ακολουθεί και η ίδια.

Η Τουρκία απο την μιά,χρησιμοποιεί ανθρώπινες ζωές(τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες) ως μοχλό πίεσης προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μέσω της Ελλάδας προκειμένου να πάρουν θέση ανάμεσα στην σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας στη Συρία.Παράλληλα το ελληνικό κράτος συνεχίζει και εντείνει την αντιπροσφυγική/αντιμεταναστευτική πολιτικη του κλείνοντας τα σύνορα με επιχειρησιακά σχέδια που θυμίζουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Με την ένταση της αντιπροσφυγικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στρατεύεται όλο το εγχώριο πολιτικό σκηνικό(απο το ΚΙΝΑΛ μέχρι και την ακροδεξιά Ελληνική Λύση) αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που επι θητείας του εφάρμοσε την ίδια κατασταλτική πολιτική στην Μόρια και την Ειδομένη.Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ «δε λέει κουβέντα» για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες,δε ρίχνει καμία ευθύνη στις ΗΠΑ και στην ΕΕ για τις εγκληματικές ενέργείες τους, ένω εντάσσεται και στην γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των πολεμικών εξοπλισμών.

Η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνη για την κάτασταση που έχει δημιουργήθει στην Μέση Ανατολή και οφείλει να ανοίξει τα σύνορά της για όλους τους πρόσφυγες.Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης» έχει μετατρέψει την Ελλάδα και την Τουρκία σε φυλακές ψυχών,στοιβάζοντας ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω απο άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό.Είναι ψέμα οτι η ΕΕ δεν μπορεί να φιλοξενήσει στις χώρες της ανθρώπους κατατρεγμένους απο τον πόλεμο,την οικονομική καταστροφή και τις πολιτικές διώξεις.Οι άνθρωποι αυτοί,αποτελούν θύματα των πολιτικών που εχει εφαρμοσεί και υλοποιήσει και η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ,τις ΗΠΑ και με τις υπόλοιπες ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Είναι ανάγκη λοιπόν,να ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες παρέχοντας άσυλο και βοήθεια αλλά και αυτά προς τις χωρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς,καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνου.

Το λαικό και ευρύτερα το νεολαιστικό κίνημα πρέπει να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ.Επίσης πρέπει να συμβάλλει στο να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική.Πρέπει να παρέχονται σε όλους τους πρόσφυγες άσυλο,η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,βόηθεια για την μετέπειτα αρμονική κοινωνική τους ένταξη αλλά καινα τους δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν,ευρωπαικές ή άλλες.Τέλος,ειναι ανάγκη να υποστηριχθεί και ο αγώνας της νεολαίας,μέσα και έξω από τον στρατό,ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι φαντάροι ενάντια στους πρόσφυγες.

Να σταματήσει η πολιτική κράτους και Ε.Ε ενάντια στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απεμπλοκή απί τις συμφωνίες Ε.Ε- Τουρκίας, και της συνθήκης του Δουβλίνου.
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του!
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.  Δεν πολεμάμε για το μοίρασμα των υδρογονανθράκων, των σφαιρών επιρροής και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς
Να αποσυρθεί η επαίσχυντη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για πάγωμα των χορηγήσεων ασύλου.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Αρμονική ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό.
Δικαίωμα πρόσβασης σε υγεία/παιδεία σε πρόσφυγες και μετανάστες. Δικαίωμα μετακίνησης σε όποια χώρα επιθυμούν.
Ειρήνη στους λαούς της Μ. Ανατολής, να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον τους, σεβασμός του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, να απομακρυνθούν όλες οι δυνάμεις κατοχής .
Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα.Χαρτιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες/στριες.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/3 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 312

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ/ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: