Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Την Δευτέρα 20/1 στο μάθημα “Αρχαία Φιλοσοφία Α” του Ιωάννη Καλογεράκου  στο Τμήμα Φιλοσοφίας σημειώθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο επιτηρητής  γρονθοκόπησε έναν φοιτητή πάνω σε έναν διαπληκτισμό που είχαν!  Σαν να μην έφτανε αυτό, τον πέταξε έξω από την αίθουσα και του μηδένισε το γραπτό! Τέτοιες πράξεις είναι κατακριτέες και πρέπει να καταγγέλλονται από όλο το φοιτητικό σώμα!

Συμπεριφορές σαν και αυτές αποτυπώνουν το ίδιο το σύστημα στο οποίο υπάρχουν. Ένα σύστημα το οποίο αναπαραγάγει την εκμετάλλευση και την επιβολή εξουσίας ανθρώπου σε άνθρωπο, προβάλλοντας ταυτόχρονα σαν μοναδική λύση τον ατομικό δρόμο και τον ανταγωνισμό. Αυτό σημαίνει ένα αέναο κυνήγι προσόντων, την εντατικοποίηση τόσο των σπουδών μας όσο και της ζωής μας. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η αστική πολιτική της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων ίδιων αφηγημάτων, όπως γίνεται ξεκάθαρο και στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Το παραπάνω περιστατικό θα έλεγε κανείς, ότι εύκολα μπορεί να συγκριθεί με τα αλλεπάλληλα ‘γρονθοκοπήματα’ που δέχεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία, με το νομοσχέδιο Κεραμέως (κατάργηση ασύλου, διαγραφές φοιτητών ν+2, αξιολόγηση Πανεπιστημίου, εξίσωση πτυχίων κλπ). Σε μια τέτοια συγκυρία ,λοιπόν, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωση των σπουδών μας ενέργειες σαν και αυτές αποτελούν προφανώς το κερασάκι στην τούρτα!

Καμία τέτοια πράξη δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή! Κανένας καθηγητής δεν έχει το δικαίωμα να σηκώνει χέρι σε φοιτητή! Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, δεν έχουν θέση στη σχολές μας, οφείλουν να καταδικαστούν από την ακαδημαϊκή κοινότητα και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή ως φοιτητές/-τριες.

Καλούμε σε κινητοποιήση Τετάρτη 29/1 στο γραφείο του καθηγητή Ι. Καλογεράκου στις 11:00(στην 510),στην πρόεδρο του τμήματος και στην κοσμητεία της σχολής.

  1. Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών και εξεταστικής
  2. Διαβάζουμε συλλογικά, κόντρα στον ατομικό δρόμο και τον ανταγωνισμό
  3. Να απολογηθεί ο καθηγητής Καλογεράκος και ο επιτηρητής γι αυτό το συμβάν
  4. Καμιά ανοχή στην αυθαιρεσία απο πλευράς καθηγητών-επιτηρητών.
  5. Να μη μηδενιστεί ο φοιτητής


Δεν υπάρχουν σχόλια: