Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ

 Την πίστη της στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια» φανερώνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της.Από το καλοκαίρι η Αστυνομία έχει ξεκινήσει επιχειρήσεις εκκένωσης σε μια σείρα απο καταλήψεις στο Κέντρο της Αθήνας που στέγαζαν πρόσφυγες,ενώ οι καταλήψεις αυτές στη συνέχεια σφραγίστηκαν.Η Ν.Δ και ο νέος δήμαρχος της Αθήνας,ο Μπακογιάννης,συνεχίζουν να επιδιώκουν έναν απο τους μεγαλύτερους επικοινωνιακούς στόχους της: να καθαρίσουν το ‘’άβατο’’ των Εξάρχείων, αλλά και το κέντρο της Αθήνας ευρύτερα από τα λεγόμενα ΄΄σκουπίδια’, να αποπροσανατολίσουν ουσιαστικά τον λαό από την βάρβαρη πολιτική τους, και να το καλλιεργήσουν το ρατσιστικό μένος .Το ‘’καθάρισμα’’ αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με κανέναν έμπορο ναρκωτίκων,με κανέναν βιαστή άλλα έχει να κάνει με τούς εσωτερικούς εχθρούς του κράτους,που είναι το κίνημα και οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες. Βέβαια, πολλοί απο τους πρόσφυγες αλλά και τα μέλη των καταλήψεων είχαν πεταχτεί έξω και επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν προσπαθούσε να το κάνει αθόρυβα. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Όλγας Γεροβασίλη που τόνιζε οτι «η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας».Εγκληματίες λοιπον και παραβάτες οι πρόσφυγες και για τον ΣΥΡΙΖΑ!

 Η ανθρώπινη φρίκη παρόλα αυτά συνεχίζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Εκεί που έχει χαθεί κάθε έννοια ανθρωπισμού,έχει ευτελιστεί η αξία της ανθρώπινης ζώης και έχει κυριάρχησει ο θάνατος και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κολαστήριο της Μόριας που έχουν στοιβαχθεί 13.000 ανθρώπινες ψυχές, σε μια δομή που έπρεπε να ‘’φιλοξενεί’’ μερικές χιλιάδες προσφύγων.Δεκάδες είναι τα περιστατικά θανάτου ακόμη και μικρών παιδιών, τραυματισμών αλλα και εξεγέρσεων των προσφύγων στην Μόρια κάθως οι συνθήκες που ζούν εκεί είναι αποκρουστικές. Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η στάση της Κυβέρνησης που έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ απο την Αθήνα στην Λέσβο(!) αντι να βοηθήσει τους απελπισμένους και εξοργισμένους πρόσφυγες.Πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας που οφείλεται στην απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας με την οποία υψώνονται αιματοβαμμένα τείχη στους πρόσφυγες,με δεκάδες χιλιάδες να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και ειδικά στα νήσια.Για την τραγική κατάσταση στη Μόρια,στο Βαθύ της Σάμου και στα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης τεράστιες ευθύνες έχει η Ε.Ε και οι ελληνικές κυβερνήσεις,της ΝΔ που κλιμακώνει την ρατσιστική της πολιτική,μιλώντας για αποτροπή εισόδου των προσφύγων στη χωρα άλλα και του ΣΥΡΙΖΑ που συμφώνησε και υλοποίησε την Κοινή Δήλωση Ε.Ε-Τουρκίας και συνολικά την αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε.

 Μέσα σε όλα αυτά,με απόφαση του ΚΥΣΕΑ καταργείται το δικαίωμα των προσφύγων,των οποίων απορρίπτεται η αίτηση ασύλου,να προσφύγουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή.Με αυτό τον τρόπο προσδοκά μαζικές απελάσεις που όμως δεν είναι σίγουρο οτι θα μπορεί να τις πραγματοποίησει. Επιπλέον,αυξάνει την καταστολή στα σύνορα με την ενεργοποιήση όλων των μηχανισμών ελέγχου που θα της επιτρέψουν να προχωράει στην άμεση παράνομη επαναπροώθηση, πρακτική που θα οδηγήσει στην αύξηση των δολοφονιών ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου. Αυτή η πρακτική έχει αποτύχει καθώς εφαρμόστηκε και από την προηγούμενη Κυβέρνηση κυρίως στον Έβρο αλλα και σε άλλες συνοριακές περιοχές.

 Η αιτία του προσφυγικού ζητήματος δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τον νέο γύρο πολεμικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου που προοιωνίζει την όξυνση της μετακίνησης προσφύγων. Το ΝΑΤΟ,η Ε.Ε,οι πολυεθνικές και οι αστικές τάξεις πρώτα βομβαρδίζουν τους λαούς ή λεηλατούν τη χώρα τους και μετά πουλάνε ακριβά το ταξίδι της σωτηρίας τους. Στη συνέχεια τους εκμεταλλεύονται και τους χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν(βλ Ερντόγαν) και τέλος το ελληνικό κράτος τους πνίγει στην Μεσόγειο και τους φυλακίζει στα «κέντρα υποδοχής». Αλήθεια ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Νέας Δημοκρατίας; Να στείλει τους πρόσφυγες στα ξερόνησια,αφου πρέπει να «ξεπεράσουμε τα μετεμφυλιακά κόμπλεξ και ταμπού» κατα τις δηλώσεις του βουλευτή της Νεας Δημοκρατιας, Μπογδάνου; Να ακολουθήσει τις πρακτικές του Σαλβίνι,του Ορμπάν,του Τραμπ και των υπόλοιπων ακροδεξιών ανα τον πλανήτη;

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτηνώδης, ενώ έρχονται νέα αντιπροσφυγικά μέτρα απο την Κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας.Σήμερα απαιτείται κοινή  πάλη της νεολαίας, των εργαζομένων και των προσφύγων/μεταναστών για να κλείσει η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας και να μπορούν οι πρόσφυγες να μείνουν στις πόλεις,σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής,με όλα τα δικαιώματα στην εργασία,την μόρφωση,την υγεία. Επιπλέον να παλέψουν να καταργήθουν οι συμφωνίες του «Δουβλίνο» για το προσφυγικό και να δίνεται η δυνατότητα στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν. Τέλος, είναι αναγκαία η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών για να σταματήσει η αστυνομική καταστολή και να προστατευτούν οι καταλήψεις και οι δομές αλληλεγγύης απο το χέρι του κράτους αλλά και η κοινή πάλη για να τσακιστεί ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννάει. Να μην αφήσουμε κανένα τελεσίγραφο, κανενός Χρυσοχοΐδη να βάλει φρένο στους αγώνες μας.

//ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

//ΚΟΙΝΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
//ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ 

// ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: