Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...


Τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου, εν όψει του Μακεδονικού συλλαλητηρίου φασίστες μπήκαν στο κτίριο της Φιλοσοφικής έγραψαν συνθήματα, έσβησαν άλλα αντιφασιστικά και κόλλησαν αφίσες καλέσματος στο εθνικιστικό συλλαλητήριο. Ένα συλλαλητηρίο το οποίο ήταν αρκετά άμαζο σε σχέση με τα προηγούμενα που έγινε εν’ όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία που κύρια επιδίωξη της είναι η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, για να ισχυροποιήσει τη θέση του στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου  και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης της οποίας η ισχύς αυξάνεται στην περιοχή.
Το περιεχόμενο του συλλαλητηρίου, όσο και αν θέλουν να το παρουσιάσουνε πατριωτικό είναι ξεκάθαρα εθνικιστικό, μιας και επιδιώκει να επιβάλλει στον γειτονικό λαό το πώς θα αυτοπροσδιορίζεται, σπέρνει τη μισαλλοδοξία και καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό για δήθεν αλυτρωτισμό του λαού της Μακεδονίας. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και στη Μακεδονία με τον εκεί εθνικισμό να είναι ενάντια στη συμφωνία και πάλι υπό το πρίσμα της εχθρότητας μεταξύ των δύο λαών.
Όσον αφορά τις ανιστόρητες αντιλήψεις, ποτέ μα ποτέ ο γεωγραφικός χώρος της Μακεδονίας, δεν ήταν ομοιογενείς εθνικά αλλά ούτε και η ίδια η έννοια της κάθε χωριστής εθνικής ταυτότητας έμενε ποτέ αναλλοίωτη σε όσους τη δήλωναν ή ανεξάρτητη απο άλλους παράγοντες όπως πχ αυτόν της θρησκευτικής πίστης  ή της διαμόρφωσης γειτονικών εθνών κρατών. Οπότε το να λέει κανείς οτι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική είναι ξεκάθαρα ανιστόρητο και εθνικιστικό. Προωθεί ακόμα την στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή, μιας και η Ελλάδα είναι μια χώρα ενταγμένη σ’ αυτό, η οποία επιδιώκει μάλιστα να γινεί και ‘’νονός’’ της γειτονικής χώρας καθορίζοντας αυτή ποιά θα είναι η ονομασία της.
Και σε αυτό το συλλαλητήριο ακροδεξιές ομάδες με μπροστάρηδες τους χρυσαυγίτες υπόδικους,που βρήκαν την νομιμοποίηση να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ξυλοκόπησαν φωτορεπόρτερ, λήστεψαν τον εξόπλισμο τους και φώναξαν φασιστικά, ρατσιστικά, ανιστόρητα και αντισημιτικά συνθήματα και γέμισαν με ναζιστικά σύμβολα  όλο το Σύνταγμα.
Εξετάζοντας, ωστόσο, την κατάσταση πιο γενικά αυτές τις ημέρες βλέπουμε έναν εθνικιστικό παροξυσμό. Εξαιτίας λοιπόν της συμφωνίας των Πρεσπών φασίστες πήραν θάρρος και βγήκαν από τις τρύπες τους, απειλώντας όποιον/α έμοιαζε ότι είναι εναντίον τους. Διαδήλωσαν χεράκι-χεράκι με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος γνωστό για την εγκώλπωση φασιστών όσα χρόνια υπάρχει, με τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νίκο Τεμπονέρα το 1991,με στελέχη δηλωμένους ακροδεξιούς όπως ο απόφοιτος της Φιλοσοφικής ο Άδωνις Γεωργιάδης, και τον Μάκη Βορίδη. Βέβαια την νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής έχει δώσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με κοινές παρουσίες σε εκδηλώσεις όπως στο Καστελόριζο, με την από κοινού ψήφιση μέτρων και νόμων, δείγμα ότι ο φασιμός είναι το καλύτερο και πιο πιστό σκυλί του συστήματος.
 Δεν το δείχνουν μόνο εκεί βέβαια. Το δείχνουν όταν τους καλούν τα αφεντικά τους να σπάσουν απεργίες εργαζομένων και να επιτεθούν σε συνδικαλιστές. Το δείχνουν όταν χτυπάνε το κίνημα για να το αποπροσανατολίσουν, όπως έγινε και φέτος με την προσπάθεια των χρυσαυγιτών να κάνουν καταλήψεις σε σχολεία σε μια περίοδο όπου το μαθητικό κίνημα έχει βγει δυναμικά στο προσκήνιο και αντιδράει στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.  Το δείχνουν και γενικά με την προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν το λαό απο σημαντικά προβλήματα του όπως η φτώχεια, η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα και η πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία σε μια χώρα που επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας, οι ελαστικές συνθήκες εργασίας και η ανασφάλιστη εργασία. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία και οι εργαζόμενοι είναι αυτός που άνοιξαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με την πάλη τους ενάντια στο προσοντολόγιο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
Για όλους αυτούς του λόγους οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι ούτε στις σχολές, ούτε στις γειτονιές, ουτέ στα σχολεία, ούτε πουθενά. Είναι τα τσιράκια των αφεντικών που θέλουν να σπείρουν τον διχασμό ανάμεσα στους εργαζομένους και να τους κάνουν να αλληλοσφαχτούν όπως έχουν κάνει πολλές φορές στην ιστορία.
Η αφισοκόλληση φασιστικών αφισών στη σχολή μας αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης εισβολής της φασιστικής οργάνωσης Ε.Σ.Α. . Και τα δύο αυτά περιστατικά συνέβησαν βράδυ και, σαφως, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα καθώς είμαστε συνηθισμένοι/ες σε αυτές τις πρακτικές. Η στάση τους αυτή δείχνει φόβο. Εμείς αυτό που απαντάμε είναι ότι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Στη σχολή μας δεν χωράνε αυτοί που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αυτοί που νοσταλγούν τη Χούντα, αυτοί που χτυπάνε μετανάστ(ρι)ες.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε να νικήσει το μίσος έναντι της διεθνιστικής πάλης και ειρήνης μεταξύ των λαών. Απαντάμε ότι όσο υπάρχουν θα μας βρίσκουν πάντα και παντού απέναντι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: