Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!


Ξημερώματα Σαββάτου, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γαλλία εξαπέλυσαν ανελέητη επίθεση με 100 πυραύλους εναντίον του συριακού λαού για να πλήξουν όπως λένε το καθεστώς Άσαντ. Ο πολυβασανισμένος συριακός λαός βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία είναι ο πραγματικός λόγος για την εγκληματική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ (που έχουν δείξει άλλωστε και στο παρελθόν ότι δεν υπολογίζουν τις ζωές των αμάχων) και όχι τα ψέματα για δήθεν ‘’χημικά όπλα και προστασία των αμάχων’’ από το καθεστώς Άσαντ.
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και δυνατότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και με την ίδια τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία, με την παροχή βάσεων στους Αμερικανούς στην περιοχή της Σούδας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία έχει συμμαχίσει ξεκάθαρα με το ΝΑΤΟ και τους αμερικανούς για να πάρει και το ελληνικό κεφάλαιο κομμάτι από τη ‘’λεία’’ των πετρελαίων των ΑΟΖ στην Κύπρο και να ανταγωνιστεί το τουρκικό κεφάλαιο που θέλει και αυτό το μερίδιο του. Η νεολαία και η εργατική τάξη σε Ελλάδα και Τουρκία, πρέπει να παλέψουν από κοινού για ένα αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκιάς αντίστοιχα. Είναι τεράστιας σημασίας να δημιουργηθεί ένα τέτοιο αντιπολεμικό κίνημα για να μην ‘’σφαγιαστεί’’ ο λαός μας και ο λαός της Τουρκίας για το αν τα πετρέλαια θα τα καρπωθεί ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, το ελληνικό κεφάλαιο δηλαδή, ή αντίστοιχα το τούρκικο κεφάλαιο.
Οι φοιτητές από κοινού με όλη τη νεολαία, εργαζόμενη και μη θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε σε ένα τέτοιο κίνημα να παλέψουμε κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των αμερικανών για ειρήνη, να δείξουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς που βιώνουν και αυτοί τη φτώχεια και την καταπίεση στη χώρα τους και να στραφούμε από κοινού ενάντια στον πραγματικό υπεύθυνο για τη φτώχεια, τους πολέμους και την εξαθλίωση που δεν είναι άλλος από το κεφάλαιο, που δεν διστάζει να ληστέψει και να θυσιάσει λαούς για να αυξήσει τα κέρδη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: