Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, ψηφίζονται συνεχώς αντιδραστικά νομοσχέδια  κάνοντας επίθεση  στα εργασιακά αλλά και στην ίδια την εκπαίδευση. Την Δευτέρα 26/2 ψηφίστηκε η συνέχεια του νόμου Γαβρόγλου, που μεταξύ άλλων προέβλεπε τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Πειραιά και Αθήνας και την δημιουργία του ΠΑ.Δ.Α. (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), υποβαθμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις σπουδές μας συγχωνεύοντας τμήματα και δημιουργώντας άλλα τμήματα χωρίς συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο και λειτουργώντας ακόμα περισσότερο στα πλαίσια του πανεπιστημίου της αγοράς, με ‘’πετσοκομμένες’’ γνώσεις με το ‘’κομμάτι’’ για να μπορούμε να είμαστε κατάλληλα καταρτισμένοι προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στην αγορά εργασίας. Η υλοποίηση του νόμου Γαβρόγλου στη σχολή μας “μεταφράζεται” με τη διάσπαση του Φ.Π.Ψ. , η οποία ανταποκρίνεται στην πρόταση του Ι.Ε.Π που αφορά τον τρόπο χορήγησης της διδακτικής επάρκειας. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της νέας, ανεξάρτητης δομής που θα προκύψει από το Π., θα αφαιρεθεί η επάρκεια από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών και πλέον θα χορηγείται μέσα από έναν επιπρόσθετο κύκλο σπουδών, με δίδακτρα. Είναι πλέον ξεκάθαρη η επίθεση στις σπουδές και στο μέλλον μας, που έτσι κι αλλιώς υπονομεύεται καθημερινά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί μνημονιακές πολιτικές σύμφωνη πάντα με την κατεύθυνση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μας βάζουν σε ένα φαύλο κύκλο κατάρτισης και επανακατάρτισης για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και αναλόγως με τις ανάγκες της να βρισκόμαστε μία στην ανεργία και μια στην επισφαλή και ανασφάλιστη εργασία

Σηκώνοντας ψηλά το κεφάλι τους και κόντρα σ’ όλη αυτή τη κατάσταση χιλιάδες αδιόριστοι συνάδελφοί μας αναπληρωτές βρέθηκαν την Παρασκευή 2/3 στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διεκδικήσουν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, πραγματοποιώντας μάλιστα και κατάληψη στο χώρο του υπουργείου και κλιμακώνοντας τον αγώνας τους με εκ νέου κινητοποίηση την Παρασκευή 9/3 και πάλι στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο αγώνας των καθηγητών πρέπει να είναι και κοινός αγώνας με τους φοιτητές και τους μαθητές για να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης!
....Δεν είναι βέβαια μονο αυτά. Αλλά είναι και το άνοιγμα των συλλογικών κατοχυρώσεων του πτυχίου, με φορείς πιστοπίσεων εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό στην φιλοσοφική το βλέπουμε με την εξίσωη του πτυχίου που χορηγείται από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών, με αυτό που δίνεται από τις  δραματικές σχολές... Φυσικά στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι η πάλη εναντίον των συναδέλφων μας “για να μην μας πάρουν την δουλειά”,αλλά από κοινού να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου Γαβρόγλου,και να μπλοκάρουμε την  απαξίωση των πτυχίων μας.
 Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι 
όχι στην αφαίρεση της επάρκειας από τα πτυχία
όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στα πτυχία, το πτυχίο η μοναδική προυπόθεση για δουλειά.
μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης.
ανατροπή του νόμου γαβρόγλου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ 313  Δεν υπάρχουν σχόλια: