Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.... Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73


Ένα σύνθημα πιο επίκαιρο από ποτέ! Διανύουμε τον 5ο χρόνο της μνημονιακής λιτότητας και της όξυνσης της χούντας του κεφαλαίου. Κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία κατακερματίζεται. Καταργείται κάθε κοινωνική παροχή (σίτιση-στέγαση-υγεία) και διαλύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Καταπάται κάθε εργατικό κεκτημένο, ποινικοποιείται κάθε αντίληψη η οποία μιλάει για ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε. και προωθείται ο εκφασισμός της κοινωνίας.



40 χρόνια μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου και την πτώση της χούντας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πρακτικές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής χούντας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που καταπνίγει κάθε μορφή αντίστασης!

Σ' αυτό το κλίμα εντάσσονται οι μαζικές απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίες στοχεύουν στην διάλυση κάθε έννοιας "δημόσιου και δωρεάν" πανεπιστημίου και στην υποβάθμιση της λειτουργίας του, γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την εισβολή των επιχειρήσεων σ' αυτά και την καθυπόταξη της γνώσης και της έρευνας στις ανάγκες του κεφαλαίου. Η απάντηση όμως των διοικητικών υπαλλήλων ήταν μαχητική. Βγήκαν στον αγώνα δυναμικά με απεργία, μαζικές συνελεύσεις, περιφρουρήσεις και συντονισμό με άλλους πληττόμενους κλάδους! Καθοριστική ήταν και η στήριξη πληθώρας φοιτητικών συλλόγων που πήραν αγωνιστικές αποφάσεις και που πραγματοποιούν καταλήψεις διαρκείας, με αποτέλεσμα να μιλάμε για την 10η βδομάδα της απεργίας των διοικητικών!Και έτσι ανάγκασαν την κυβέρνηση να προβεί σε αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά μέσα και να κηρύξει την απεργία παράνομη, βάζοντας για άλλη μια φορά μπροστά τις ολοκληρωτικές της πρακτικές...
Παρόμοιο παράδειγμα της κυβερνητικής καταστολής είναι και η πραξικοπηματική εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τους εργαζομένους, οι οποίοι λειτουργούσαν την δημόσια τηλεόραση μόνοι τους αρνούμενοι να μεταδώσουν οτιδήποτε πρόβαλλε τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ ως την μοναδική έξοδο από την κρίση. Πάρα όμως την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει μια ακόμα ελεύθερη φωνή, όπως επιδιώκει για κάθε εργατικό και νεολαιίστικο αγώνα, η άμεση αντίδραση του κόσμου ήταν να σπεύσουν εκατοντάδες αλληλέγγυοι να περιφρουρήσουν την δημόσια περιουσία και τα εργατικά δικαιώματα αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει ελπίδα.


40 χρόνια πριν η νεολαία σηκώνοντας στις πλάτες της τον αγώνα για δημοκρατία και ελευθέρια και προτάσσοντας παράλληλα τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα με το σύνθημα " Έξω οι Η.Π.Α" "Έξω το ΝΑΤΟ" κατάφερε να ανατρέψει τη στρατιωτική χούντα!



40 χρόνια μετά το αίτημα για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ είναι πιο επιτακτικό από ποτέ! Δεν θα γίνουμε η γενιά της αμορφωσιάς, της κατακερματισμένης γνώσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης! Να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους εργαζομένους, να δώσουμε στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το στίγμα του παλλαϊκού ξεσηκωμού κόντρα στις επιδιώξεις της σύγχρονης χούντας. Διεκδικούμε το ΨΩΜΙ, κόντρα σε όσους μας θέλουν άνεργους και μισθωτούς σκλάβους. Την ΠΑΙΔΕΙΑ, δημόσια και δωρεάν για όλους, με γνώση απελευθερωτική και όχι υποταγμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου. Και διεκδικούμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κόντρα στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και το φασισμό κράτους και παρακράτους, που τελικά ρίχνει τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες του λαού, για να διασφαλίζουν οι τράπεζες και επιχειρήσεις τα κέρδη τους. Δεν υποτασσόμαστε! Διεκδικούμε το μέλλον που μας ανήκει!



ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: