Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

... για τη βία των ΕΑΑΚ

Στημένη προβοκατόρικη επιχείρηση. Μόνον αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να αποδοθεί στην κυβερνητική πρωτοβουλία για να συγκληθεί –την προηγούμενη Τρίτη– η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο την «Βία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σχέδιο «Αθηνά». Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η στιγμή που επέλεξαν να ρίξουν τη λάσπη τους, όταν χιλιάδες φοιτητών κλείνουν τις σχολές και γεμίζουν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά».

Τα ακροδεξιά στοιχεία της κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής βρήκαν την ευκαιρία να «ξεσπαθώσουν» ενάντια στο φοιτητικό κίνημα αναγορεύοντας τη …«βία των ΕΑΑΚ» σε νούμερο ένα πρόβλημα των πανεπιστημίων και ζητώντας «πανεπιστημιακή αστυνομία» στους χώρους των ιδρυμάτων. Το «ίσο» στην ακραία επίθεση αυταρχισμού «κράτησαν» με τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «οργανωμένες μειοψηφίες» και «άσυλα ανομίας».

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας τον πρώτο λόγο είχαν (ποιοι άλλοι;) το δίδυμο Α. Γεωργιάδης – Μ. Βορίδης. Ο πρώτος εστίασε στην –κατά τη γνώμη του– «ουσία του προβλήματος», που συνίσταται στο ότι «με τη βία των κουκουλοφόρων, με τη βία των ΕΑΑΚ απαγορεύεται μέσα στα πανεπιστήμια να διακινείται οποιαδήποτε άλλη ιδέα πλην των ιδεών της άκρας Αριστεράς». Συνέχισε λέγοντας πως «σε όποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και να πας, έχει μια πύλη, εάν πας να μπεις μέσα σε σταματάει ο φύλακας, σου λέει: “Ποιος είστε, κύριε; Θέλω να επισκεφθώ το Πανεπιστήμιο. Πολύ ωραία, την ταυτότητά σας, τα στοιχεία σας”». Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδης τονίζοντας ότι «στην τοποθέτηση του συναδέλφου μου και συναγωνιστή μου κ. Άδωνη Γεωργιάδη, θα προσέθετα κάτι ακόμα. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την κυβέρνηση. Μπορούμε εδώ να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο, ως Κοινοβούλιο, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά. Ακούστε, είναι μια ιδέα η πανεπιστημιακή αστυνομία».

Από τη φασιστική χορωδία δεν μπορούσε φυσικά να λείψει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Έτσι ο βουλευτής της Π. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «από τη Νομική και το Πολυτεχνείο εφορμούν δεκάδες χρόνια η αριστεοί και οι αναρχοάπλυτοι όπως τους λέμε εμείς, για να κάνουν την Αθήνα ρημάδι», προσθέτοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δε μασάει τα λόγια της. Λέμε πλήρη κατάργηση του ασύλου χωρίς τεχνάσματα και χωρίς να πρέπει να δώσει την άδεια ο πρύτανης». Μάλιστα «ξέφυγε» τόσο πολύ μέσα στο γενικό …φασιστικό κλίμα που εκστόμισε την φράση: «Αν μπορούσαμε να σας ρίξουμε, θα βάζαμε και τα τανκς»!

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ!

Αυτοί που στοχοποιούν εμάς σήμερα είναι οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου απέναντι σε αυτά της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που διαλύει τη ζωή και το μέλλον μας και ο ακροδεξιός «λαγός» της η Χρυσή Αυγή. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν με το θρασυδειλία τους, αυτοί που φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο γιατί θα εισπράξουν τη λαϊκή οργή δεν είναι σε θέση να απειλούν κανέναν αγωνιστή, καμιά συλλογικότητα, κανέναν άνθρωπο που παλεύει για τις ανάγκες του! 

 ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: