Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Για τα νέα μέτρα-κρεμάλα για τον λαό


ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!ΩΣ ΕΔΩ!ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Η νέα παρωδία συνάντησης και συζητήσεων που έγινε στο Μαξίμου για ήδη αποφασισμένες πολιτικές, επιβεβαιώνει ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι απόλυτα γαντζωμένη στην εξουσία και αναζητάει τρόπους να παραμείνει εκεί, για να ολοκληρώσει το έργο που της έχει αναθέσει η τρόικα: την οριστική διάλυση των εργαζόμενων, της νεολαίας και της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. To νέο μνημόνιο προβλέπει αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!
Από τη συνολικότερη επίθεση προφανώς δε θα μπορούσε να γλιτώσει και η παιδεία. Ο νόμος που ψηφίστηκε μες στο κατακαλόκαιρο έχει στόχο να εφαρμόσει πάση θυσία το μνημόνιο στην παιδεία, που προβλέπει κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολών, κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας και λειτουργία των πανεπιστημίων με επιχειρηματικά κριτήρια.Από τη μία απαιτούν τη διαγραφή των φοιτητών μετά τα ν+2 χρόνια ή την καταβολή από τη μεριά τους διδάκτρων και από την άλλη διασπούν τα πτυχία και επιβάλουν το σύστημα των πιστωτικών μονάδων προκειμένου να πρέπει η νεολαία να καταρτίζεται εφ’ όρου ζωής καταβάλοντας προφανώς αντίτιμο για να έχει επαγγελματικά δικαιώματα.Μάλιστα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και η Ε.Ε απαιτούν από τους φοιτητές να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τις σπουδές τους, φροντίζουν να καταστείλουν κάθε προσπάθεια συλλογικής αντίδρασης ,αφού καταργούν το άσυλο, διαλύουν τους φοιτητικούς συλλόγους και βάζουν αυταρχικές διοικήσεις χουντικής προέλευσης στα πανεπιστήμια. Στόχος τους είναι να μας απογοητεύσουν προκειμένου να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, ένα μέλλον με ανεργία, εξευτελιστικούς μισθούς και καμία κοινωνική παροχή.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
Την ώρα που η κυβέρνησή τους χαρίζει χαράτσια στο μεγάλο κεφάλαιο-γιατί τι να κάνουμε, άνθρωπος είναι και ο Παπακωνσταντίνου και έχασε τη λίστα με τα ονόματά τους-, ένώ ποινικοποιεί τη μαχόμενη ανεξάρτητη δημοσιογραφία που τα δημοσίευσε, την ίδια ώρα κοροϊδεύει με... "διαπραγμάτευση που συνεχίζεται". Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού,  γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση του καπιταλισμού..Όσο και αν η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τρομοκρατούν τον λαό ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα, και δεν πάρουμε την δόση, θα έρθει η καταστροφή, όλοι ξέρουμε ότι η δόση δεν θα πάει σε μισθούς και συντάξεις αλλά σε τόκους και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ..Ο κρατικός και ο εργοδοτικός αυταρχισμός, η αστυνόμευση και η καταστολή παίρνει οργουελικές διαστάσεις και θρέφει και φασιστική χρυσαυγίτικη βία απέναντι σε κάθε «απειλητικό» απεργό/ μετανάστη/ αγωνιστή.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Αν το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι με μαζικές γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις δεν άφησαν να συγκροτηθεί ούτε ένα συμβούλιο διοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα, τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε μία μάχη που θα κρίνει τις ζωές μας και το μέλλον μας!Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα μνημόνια, και τους φορείς τους, την Ε.Ε. και το ευρώ και τους υποστηρικτές τους. Με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και απεργίες, με διαδηλώσεις και μπλοκαρίσματα, να μετατρέψουμε την παρωδία κυβερνητικής κρίσης σε πραγματική πολιτική κρίση. Τώρα είναι η ώρα για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που υπερασπίζεται αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: