Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έξω οι φασίστες από τις σχολές!

Επίθεση φασιστών-μπράβων πριν λίγες ώρες στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου.

αντιγράφουμε από το facebook μέλους της ΕΑΑΚ Ιατρικής:
Η Νέα Προοπτική (πάλαι ποτέ Νέοι Ορίζοντες,παράταξη της ΠΟΛ.ΑΝ.), νυν "ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη" και πρώτη δύναμη εκλογικά στην Ιατρική Αθήνας, έφερε φασίστες-μπράβους εν μέσω Γενικής Συνέλευσης οι οποίοι επιτέθηκαν σε μέλη του φοιτητικού συλλόγου,οδήγησαν στη διάλυση της συνέλευσης και απείλησαν επί του προσωπικού μέλη της ΕΑΑΚ.Τη στιγμή που τα δικαιώματά μας,το παρόν και το μέλλον μας βάλλονται από παντού, υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να διαλύουν τις συλλογικές διαδικασίες και άρα κάθε πιθανότητα άμυνας απέναντι στην επίθεση, αλλά και να στοχοποιούν αγωνιστές.Η απάντησή μας δε μπορεί να είναι παρά μόνο μία: δε θα ανεχτούμε κανένα φασίστα στις σχολές! Οι φασιστικές επιθέσεις δε μας φοβίζουν,αλλά μας δείχνουν περισσότερο από ποτέ πόσο αναγκαίο είναι να χτίσουμε τις συλλογικές μας άμυνες.Όλοι και όλες στη νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 11/10! Καμιά ανοχή στους φασίστες και τους φίλους τους, να τους κάνουμε παρελθόν από τη σχολή!

Αν το όνομα Νέοι Ορίζοντες θυμίζει κάτι στους φιλοσοφικάριους και τις φιλοσοφικάριες δεν είναι τυχαίο. Οι Νέοι Ορίζοντες της Φιλοσοφικής με τα μπουζούκια και τις εκδρομές είναι μικρό αδερφάκι της Νέας Προοπτικής, και οι δύο προέρχονται απο τη φοιτητική παράταξη που είχε στήσει ο Αντώνης Σαμαράς (ναι, ο αγαπητός μας πρωθυπουργός της τρικομματικής) με τη Πολιτική Άνοιξη το 1995.

Είναι επίσης υπεύθυνοι για αυτό το περιστατικό που θυμόμαστε οι περισσότεροι από εμάς.

Η επίθεση αυτή φυσικά δεν είναι τυχαία. Όταν το παρακράτος εισβάλλει στις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών, με σκοπό να τις διαλύσει και να σκορπίσει τον τρόμο, την στιγμή που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για το φοιτητικό κίνημα να βγει στο προσκήνιο και να ανατρέψει τη συνεχόμενη επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση, υπηρετεί το σχέδιο του κράτους. Το σχέδιο του κράτους που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα, τη συνεχόμενη λιτότητα και την ανεργία. Το σχέδιο που λέει πως όποιος αντιστέκεται είναι επικίνδυνος και πρέπει να σωπάσει. Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν πως για την καταστολή των αγωνιζόμενων κομματιών είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και για μας σημαίνει πως πρέπει να παλέψουμε με κάθε τρόπο για να τους ανατρέψουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: