Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Όλοι και όλες στην Απεργία!


ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ, ΆΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!
Η εποχή της φρίκης είναι εδώ. Οι λαοί της Ευρώπης, και όχι μόνο ο ελληνικός, καταδικάζονται σε μια ζωή χωρίς μέλλον από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές, την Ε.Ε. και το τραπεζικό σύστημα. Το χρέος του συστήματός τους γίνεται ξαφνικά χρέος των λαών της Ευρώπης. Ενώ λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, τα κέρδη των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται μαζί με τις φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο και με τις επιδοτήσεις στο τραπεζικό σύστημα. Ταυτόχρονα εξαπολύεται σαν άλλος παγκόσμιος πόλεμος μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στην παιδεία, την υγεία κτλ, σε όλες δηλαδή τις κατακτήσεις των λαών. Τώρα, με τα νέα μέτρα ετοιμάζουν ακόμα έναν γύρο επίθεσης. Την ώρα που μας λένε ότι θα δουλεύουμε 6 μέρες τη βδομάδα, 12 ώρες κάθε μέρα και θα αμειβόμαστε με ένα βασικό μισθό που όλο και φθίνει, προκειμένου να συνεχίσουν να κερδοφορούν, το μεγάλο κεφάλαιο και τα πάσης φύσεως αφεντικά, οι δυνάμεις του κινήματος σηκώνουν το γάντι και απαντούν: θα μας βρουν μπροστά τους!
 Ίδια είναι και η κατάσταση που επικρατεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μετά το περσινό κούρεμα του χρέους που δεν έπληξε τις τράπεζες αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα (που έχασαν δισεκατομμύρια από τα αποθεματικά τους). Έτσι, αφού χρεοκόπησαν τα ιδρύματα, επιχειρούν τώρα να καλύψουν το κενό με τις εξαγγελίες για δίδακτρα και την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να καλύψουν και τρύπες του προϋπολογισμού. Αυτά σε συνδυασμό με τις επερχόμενες εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης, σημείο κλειδί για την εφαρμογή του νόμου της Διαμαντοπούλου (με τις προσθήκες του νυν υπουργού παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου)  δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση στις σχολές. Είδη πολλές σχολές και τμήματα απειλούνται με λουκέτο επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Διαλύονται  τα προγράμματα σπουδών και τα πτυχία και αντικαθιστώντας τα με κυνήγι δεξιοτήτων και ατομικούς φακέλους προσόντων. Οι περικοπές στη σίτιση και τη στέγαση σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής πετούν όλο και περισσότερους νέους εκτός ανώτατης εκπαίδευσης  ετοιμάζοντας την γενιά της ανεργίας και των 400 ευρώ.
Μπροστά σε όλα αυτά, η επιλογή δε μπορεί να είναι παρά ο αγώνας για την ανατροπή όλων όσων μας ετοιμάζουν! Για να διώξουμε την Τρικομματική, την ΕΕ, την Τρόικα και όποιον θέλει να συνεχίσει αυτή την κατάσταση. Συντασσόμενοι με την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία, θα συνεχίσουμε από το δικό μας μετερίζι τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό το αύριο δε μπορεί παρά να περνάει από τις απεργίες, από την οικοδόμηση ενός κινήματος που θα παλεύει για τις ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο, από τον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει αποφοίτους κι έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τις ανάγκες της αγοράς. Αυτό το αύριο δε μπορεί παρά να περνάει μέσα από την οργάνωση της κοινωνίας, με πραγματική δημοκρατία από τα κάτω, από την οργάνωση μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις. Από την ενοποίηση όλων όσων θίγονται από αυτά που συμβαίνουν στη δράση, το χτίσιμο των αντιστάσεων και την οργάνωση του αγώνα μας απέναντι στην επίθεση, την πάλη για ένα αύριο που να μας χωράει, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Προειδοποιούμε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ότι θα μας βρει μπροστά της σε κάθε της βήμα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, με ψηλά το κεφάλι, με απεργίες και διαδηλώσεις θα εμποδίσουμε τα νέα μέτρα της φτώχειας, της ανεργίας και της λιτότητας. Θα τους ανατρέψουμε!


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/10 ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30
    ΟΛΟΙ/ΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10 ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: