Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!


Την πρώτη μετά από πέντε εβδομάδες κατάληψης στη σχολή, μετά από πάνω από ένα μήνα καταλήψεων σε όλες σχεδόν τις σχολές της χώρας, πάνω από ένα μήνα με διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, συντονιστικά, εκδηλώσεις, μετά την κατάληψη της ΕΡΤ και του Υπουργείου Παιδείας από τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Όλα αυτά τα κάναμε μαζί οι φοιτητές, μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων και μαζί πρέπει να συνεχίσουμε και από εδώ και πέρα. Γιατί ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο δεν έχει κριθεί ακόμα και είναι αυτός ο αγώνας με διάρκεια που καλούμαστε να δώσουμε από εδώ και πέρα, είναι αγώνας για να ανατραπεί ψηφισμένος νόμος, να ανατραπεί πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας, αγώνας για να πέσει η κυβέρνηση και όποιος άλλος επιθυμεί να διαχειριστεί την ίδια πολιτική, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους και ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς και δεν μας ανήκει.
Ακόμα και αν η σχολή μας δεν τελεί υπό κατάληψη ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη, η σχολή παρέμεινε κλειστή στις 13 και 14 του μήνα λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ, ενώ όλο το σαββατοκύριακο στους γεμάτους σκουπίδια δρόμους διαδραματιζόταν κυνηγητό ανάμεσα σε κατοίκους και εργαζομένους στους δήμους με ιδιωτικά φορτηγά που είχαν αναλάβει το έργο να σπάσουν την απεργίας τους.  Επίσης το Σάββατο ήταν για μια ακόμα φορά κλειστό το Σύνταγμα αφού χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα και την πολιτική του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Συνεπώς, ακόμα και αν το φοιτητικό κίνημα είναι σε κάμψη, η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, κάνοντας φανερό ότι η πολιτική της άρχουσας τάξης έχει συμμάχους της μόνο τα φανατισμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που βλέπουν τον εχθρό τους στις απεργίες, τις φοιτητικές καταλήψεις και συνολικά σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Απέναντι σε μια κοινωνία που εξεγείρεται για τα δικαιώματα της, κυβέρνηση και τρόικα μπορούν να αντιπαρατάξουν μόνο τη φυσική καταστολή της αστυνομίας και την ιδεολογική τρομοκρατία της 6ης δόσης ενώ προτάσσουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας σε περίπτωση που δεν περάσουν τα νέα μέτρα. Αποκρύπτουν, όμως, ότι η πολιτική τους είναι αυτή που έχει ήδη χρεωκοπήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αποκρύπτουν ότι ο λαός μπορεί να γλιτώσει τη χρεωκοπία μόνο αν ανατρέψει τα Μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν. Λένε ψέματα όταν λένε ότι τα δάνεια τους σώζουν τη χώρα αφού, αφενός όλα τα χρήματα των δόσεων πηγαίνουν στους τοκογλύφους δανειστές, ενώ αφετέρου με κάθε δόση έρχεται νέος γύρος εξοντωτικών μέτρων
Και εμείς τι κάνουμε;
 
Εμείς, ως φοιτητές αλλά και ως αυριανοί εργαζόμενοι, μπορούμε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας μόνο αν συνδεθούμε ουσιαστικά με το ρεύμα αμφισβήτησης που διαμορφώνεται στην υπόλοιπη κοινωνία. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να απομονώσουμε μέσα στις σχολές μας όσους καλούσαν σε διατήρηση της ομαλότητας και προέβαλαν την πραγματοποίηση της εξεταστικής σα μονόδρομο για ένα καλύτερο μέλλον! Οι δυνάμεις αυτές, είτε λέγονται ΔΑΠ, είτε ΠΑΣΠ, είτε Ανοιχτή Σχολή, υπηρετούν το σχέδιο της κυβέρνησης, η οποία ονειρεύεται μια υποταγμένη νεολαία που ασχολείται εμμονικά με την εξεταστική της την ώρα που γύρω της ισοπεδώνουν το μέλλον της για χάρη των κερδών μιας οικτρής μειοψηφίας. Σήμερα, μπροστά στο νέο γύρο μέτρων, δεν έχουν διέξοδο να προτείνουν στο φοιτητικό κίνημα αλλά προβάλλουν ξανά προοπτικές, γεμάτες αυταπάτες, για τον ατομικό δρόμο που μπορεί δήθεν να δώσει λύση σε μια τόσο δυσμενή για όλους μας συγκυρία. Σε πείσμα όλων αυτών, το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια δύσκολη μάχη. Από τη  μάχη αυτή δεν βγαίνουμε ηττημένοι, καθώς ανοίξαμε πραγματικό ρήγμα στο καλλιεργούμενο κλίμα συναίνεσης ενώ ταυτόχρονα ,με τις δράσεις μας, εμπνεύσαμε και πυροδοτήσαμε ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, όπως οι καταλήψεις στα σχολεία και τα υπουργεία. Τώρα πρέπει να πάρουμε το δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας, να ανασυγκροτηθούμε και να προετοιμάσουμε τους νέους γύρους αναμέτρησης και μέσα στις σχολές, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη μας.
Μπροστά μας είναι η γενική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη!  Να συνδέσουμε στην πράξη εκπαίδευση και εργασία δείχνοντας ότι κανένα συμφέρον δεν έχει η εργαζόμενη πλειοψηφία από ένα πανεπιστήμιο όπου θα κυριαρχεί η επιχειρηματική λειτουργία, οι απόφοιτοι δεν θα έχουν εργασιακά δικαιώματα ενώ οι φοιτητές θα πληρώνουν και για τα στοιχειώδη! Εκεί είναι η μεγάλη ευκαιρία να συνενωθούν όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και να γίνουν ορμητικό ποτάμι που θα παρασύρει όλους όσους καταστρέφουν τις ζωές μας! Εκεί είναι η ευκαιρία για τους φοιτητές να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Όλοι-ες την Τετάρτη 19/10  στη διαδήλωση με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 με το
 Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Όλοι-ες την Πέμπτη 20/10 στην περικύκλωση-αποκλεισμό της Βουλής

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πανο του Φ.Σ. σημερα στην πορεια εκπροσωπουσε και τη φιλοσοφικη ή το Κ.ΑΡ.ΦΙ ειναι κατι ανεξαρτητο με δικο του πανο?

Κίνηση ΑΡιστερών ΦΙλοσοφικής είπε...

Δεν υπήρχε πανό του Φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής σήμερα στην πορεία καθως δεν υπάρχει απόφαση από την προηγούμενη συνέλευση για τη συμμετοχή του συλλόγου στην απεργία. Μπορεί να είδες πανό άλλων φοιτητικών συλλόγων ή στην πορεία του ΠΑΜΕ όπου Η ΚΝΕ "κατεβάζει" πανό επιτροπών αγώνα ΦΛΣ.
Γενικά εμείς ως Κ.ΑΡ.ΦΙ και ΕΑΑΚ επιλέγουμε να κατεβαίνουμε όχι ως σχήμα ή συλλογικότητα αλλά με τον συλλόγο όταν έχει παρθεί απόφαση ή με άλλους φοιτητικούς συλλόγους.

Ανώνυμος είπε...

βρισκομουν στο πανο του φοιτητικου συλλογου διαφορων σχολων απλα ρωτησα για να ξερω για επομενη φορα ωστε να παω με τη φιλοσοφικη ανεξαρτητα, και οχι με το ΠΑΜΕ το οποιο ακολουθει το ΜΑΣ . . .

Κίνηση ΑΡιστερών ΦΙλοσοφικής είπε...

δυστυχώς no απόφαση no πανό :-) και αύριο με τους συναδέλφους από άλλες σχολές!