Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου 04/10

Στη νέα Γενική Συνέλευση των φοιτητών Φιλοσοφικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο σύλλογος αποφάσισε να βρεθεί και πάλι  στο δρόμο του αγώνα πλάι στις καταλήψεις των υπόλοιπως συλλόγων, των σχολείων και πλάι στους εργαζομένους που παλεύουν μέχρι την ανατροπή του νόμου και της κυβέρνησης. 
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 

 Ανοιχτό Αγωνιστικό Πλαίσιο* :488
"ανοιχτή σχολή":243
ΜΑΣ:166

*(στη βάση της απόφασης του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων) 


Αποφασίστηκε: 
  •   Κατάληψη της σχολής από την Τετάρτη 05/10 εώς και την Τετάρτη 12/10 
  •     Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 12/10, ώρα 12 στην AULA.
  •   Συμμετοχή του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 5/10 με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ..
  •       Μετατροπή των Προπυλαίων σε κέντρο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών, δασκάλων, μαθητών & φοιτητών.
  •        Εξορμήσεις σε σχολεία - κάλεσμα στους μαθητές  για  κοινό αγώνα .
  •   Στα πλαίσια του πολύμορφου αγώνα διαρκείας στον οποίο έχει μπει το φοιτητικό κίνημα για να ανατρέψει το Νόμο 4009, θα βρεθούμε εμπόδιο μπροστά σε οποιαδήποτε απόπειρα για εφαρμογή των αντιδραστικών διατάξεων του νόμου-πλαίσιο στη σχόλή μας και στο Πανεπιστήμιο γενικότερα.
  •      Συνεύρεση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής με τις δράσεις του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων, με τους εργαζόμενους που προχωράνε σε καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και απεργίες, καθώς και με τις μαθητικές καταλήψεις.
  •   Μεγάλη συναυλία του συντονιστικού την Παρασκευή 7/10 με ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες να στηρίξουν, καθώς και σε πρωτοβάθμια σωματεία και αγωνιζόμενους κλάδους να παρευρεθούν.
  •        Συντονισμός με τους άλλους συλλόγους, δημοκρατική συγκρότηση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. 
Οποιοσδήποτε εκπρόσωπος μιλάει εξ ονόματος της Γενικής Συνέλευσης να δεσμεύεται από την πιο πρόσφατη απόφασή της και να λογοδοτεί σε αυτή. Κάθε συντονισμός να γίνεται στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων. Συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής κατάληψης και ορισμό από αυτήν αιρετών και ανακλητών αντιπροσώπων για τις διαδικασίες του συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων. Οι αιρετοί και ανακλητοί αντιπρόσωποι της συνέλευσης  θα μεταφέρουν στο συντονιστικό την απόφαση της Γ.Σ  και θα συγκροτούν σώμα με δυνατότητα ψήφου προκειμένου να διαμορφώνεται η  απόφαση του συντονιστικού και κάποια ανάλογα όργανα (π.χ. ομάδα ενημέρωσης, ομάδα τύπου, προεδρείου κλπ). Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και οι επιτροπές του είναι ανοιχτά σε όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές και δεν αποκλείεται κανένας Σύλλογος από αυτά.

  • Να μη χαθεί καμία εξεταστική και κανένα εξάμηνο. Για τους επί πτυχίω φοιτητές να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να δοθεί η εξεταστική όσων έχουν άμεση ανάγκη λήψης πτυχίου.
  • Κατά τη διάρκεια της κατάληψης κανένας εργαζόμενος του πανεπιστημίου να μην εργάζεται. Να μη χαθεί κανένας μισθός και να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους. 

  • Κανένας φοιτητής να μην πληρώσει το πάσο του.  
Ολόκληρη η απόφαση του συλλόγου εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: