Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Χθες, Τετάρτη 5 Μαίου, ημέρα γενικής απεργίας, στο κέντρο της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έλαβαν χώρα διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων, οι μεγαλύτερες που έχουν συμβεί από τη μεταπολίτευση. Η απειθαρχεία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που έσπασαν στην πράξη τον τρόμο κατακλύζοντας το κέντρο της Αθήνας, η πρωτοφανής μαχητικότητα και ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν το προανάκρουσμα των κοινωνικών αγώνων που έρχονται. Έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να ορθώσουν μέτωπο ανυπακοής στην αντιδραστική, αντεργατική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, να έρθουν σε ρήξη με τη χούντα που επιβάλλουν Ε.Ε-ΔΝΤ-κεφάλαιο.

Σε αυτό το πρωτοφανές και μεγαλειώδες ποτάμι οργής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών και δακρυγόνων στο σύνολο της διαδήλωσης, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας σε βάρος του μαζικού κινήματος. Η κυβέρνηση αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Η αστυνομία επιτέθηκε από την αρχή απρόκλητα και αναίτια σε μεγάλο κομμάτι της πορείας με στόχο τη διάλυσή της. Προέβη στην χρήση τεράστιας ποσότητας χημικών και ξυλοκόπησε ωμά διαδηλωτές με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες. Ο τρόμος της κυβέρνησης μπροστά στην εικόνα του όγκου και της οργής των εργαζομένων οδήγησε σε ένα μεθοδευμένο σχέδιο ακραίας καταστολής και μετατροπής του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και της απεργοσπαστικής πίεσης της εργοδοσίας που έφτασε σε σημείο να κλειδώσει μέσα τους εργαζόμενους της Marfin για να συνεχίσουν να δουλεύουν παρά τον άμεσο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας , είναι και το εξοργιστικό γεγονός του θανάτου των τριών εξ’ αυτών. Το αίμα τους, η απώλεια της ζωής τους θα βαραίνει για πάντα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ηθικό αυτουργό του θανάτου τους. Προς το παρόν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ένα τόσο συγκλονιστικό και θλιβερό γεγονός για να «σβήσουν» τη μαζική καταδίκη της πολιτικής τους. Ενώ όλη η κοινωνία θρηνεί, αυτοί παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους κρυφοχαίρονται νομίζοντας ότι έτσι θα κατευναστεί η οργή και η αντίσταση στα νέα μέτρα.

Παρά τη συνολική κοινωνική καταδίκη, η συνέχεια που προετοιμάζουν είναι ξεκάθαρη. Η μείωση μισθών και συντάξεων κατά 25%, η εκτίναξη των απολύσεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων είναι μερικά από τα μέτρα έχουν τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από σήμερα και έρχονται για να μείνουν και να οδηγήσουν ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού λαού στα όρια της φτώχειας. Στο νέο τοπίο που προετοιμάζουν, η κατάργηση του βασικού μισθού, η αναίρεση των συλλογικών συμβάσεων, η ελαστική εργασία θα αποτελούν καθεστώς. Προς αυτή την κατεύθυνση διαμορφώνεται και το «νέο σχολείο», με το πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου που σηζητήθηκε χθες την ίδια στιγμή που η Βουλή ήταν περικυκλωμένη από διαδηλωτές. Με σκοπό μια εκπαίδευση διαμορφωμένη για τις ανάγκες της αγοράς, το «νέο» σχολείο και πανεπιστήμιο είναι βγαλμένο από το σύγρονο σκοταδισμό της κρίσης και του Προγράμματος Σταθερότητας.

Παρά τον εκβιασμό της χρεοκοπίας και την ιδεολογική και εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται καθημερινά, ξέρουμε ότι το βύθισμα ολοκληρης της κοινωνίας σε έναν σκοτεινό μεσαίωνα που θα φέρουν τα νέα μέτρα συμπαρασύροντας κατακτήσεις ενός αιώνα, όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος αλλά και δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της γενιάς μας. Αυτό πρέπει να καταλάβουν καλά όλοι αυτοί που μας καλούν τώρα να πληρώσουμε για τα δικά τους συμφέροντα, για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των τραπεζών, του κεφαλαίου. Δεν πληρώνουμε κανέναν, τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν, θα ανατραπούν. Η χρεωκοπία είναι της πολιτικής τους, όχι δικιά μας. Να φύγουν όλοι, να πέσουν από τη δύναμή μας όσοι υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Είναι η στιγμή της μεγαλύτερης αναμέτρησης! Σε αυτή την ιστορική μάχη για την ίδια μας τη ζωή, πρέπει να βγούμε νικητές. Παλεύουμε για τις ανάγκες μας και αμφισβητούμε το ασφυκτικό πλαίσιο που μας επιβάλλουν. Τα συμφέροντα της αγοράς, οι μονόδρομοι της Ε.Ε και του ΔΝΤ δεν μας αφορούν, δεν είναι δικοί μας. Όσο κι αν προσπαθούν να μας βυθίσουν στην απελπισία, να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε, δεν μας τρομοκρατούν. Η ώρα της ανατροπής τους πλησιάζει...

Όλοι/ες στην πορεία στις 06/05 την ημέρα που ψηφίζονται τα νέα μέτρα στις 18:00 στα Προπύλαια και στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Τρίτη 11/05 στην Αula!

Δεν υπάρχουν σχόλια: