Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η μόνη έξοδος από τα μνημόνια θα γίνει με την πάλη του λαού!


Πλησιάζει λοιπόν ο καιρός για άλλη μια φιέστα της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία η κυβέρνηση χέρι χέρι με τους μεγαλοβιομήχανους και τους επιχειρηματίες έρχεται σε συμφωνία για τα βήματα που θα ακολουθηθούν σε οικονομικό πεδίο. Από κοινού παίρνουν αποφάσεις ενάντια στα λαϊκά στρώματα και προς όφελος της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Φέτος μάλιστα η ΔΕΘ, χρωματίζεται από το αφήγημα της κυβέρνησης για την “έξοδο” από τα μνημόνια, με παράλληλη αύξηση στον κατώτατο μισθό, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και άλλες υποσχέσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας. Στην πραγματικότητα όμως η επόμενη μέρα μετά την λήξη του προγράμματος στήριξης είναι σκληρή εποπτεία για 40 χρόνια, με σκληρές επιδιώξεις, καμία πρόβλεψη για αναίρεση μνημονιακού μέτρου,ενώ η εικόνα στους χώρους εργασίας θυμίζει Μεσαίωνα με την μαύρη εργασία να διογκώνεται, την ανεργία να αυξάνεται και το ένα αντιλαϊκό μέτρο να διαδέχεται το άλλο(συνδικαλιστικός νόμος, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί). Όλα αυτά με φόντο τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, αλλά και την καταστροφή στην Μάνδρα το χειμώνα, στις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρει τεράστια ευθύνη.
Τιμώμενη χώρα φέτος είναι οι ΗΠΑ, δείχνοντας ότι επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης είναι να δείξει ότι λειτουργεί ως εγγυήτρια   της εξασφάλισης των συμφερόντων τους στην περιοχή. Όπως μας  έδειξε και το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει να είναι πιστή στις επιταγές ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με την παραχώρηση των βάσεων που διατηρεί για τις δολοφονικές επιχειρήσεις στην Συρία και την Παλαιστίνη φέροντας τεράστια ευθύνη για το θάνατο χιλιάδων αμάχων.  Υποστήριζει το αμερικανικό κεφάλαιο και τις επεκτατικές πολιτικές του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, με κεντρικό στόχο την διατήρηση και ενίσχυση του κεφαλαίου.
Στην Θεσσαλονική την χρονιά που διανύουμε, με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα διάφορες ακροδεξίες ομάδες άρχισαν να ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους και βρίσκοντας πάτημα στα συλλαλητήρια που καλέστηκαν άρχισαν να διεκδικούν πάλι χώρο και να επιτίθονται σε αντιφασιστικούς χώρους και αγωνιστές όπως ήταν το κάψιμο της κατάληψης Libertatia, η επίθεση στον ΕΚΧ σχολείο και το πογκρόμ σε αγωντιστές και μετανάστες. Μάλιστα ενόψει ΔΕΘ, καλούν εκ νέου συγκεντρώσεις με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να τον διχάσουν , πράγμα που προκύπτει από την ιδεολογική φύση του φασισμού, για αυτό και τον εκμεταλλεύεται το κεφαλαίο.
Είναι χρέος μας σε όλα αυτά να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση ότι μόνο ο λαός και οι αγώνες του ανατρέπουν την κατάσταση. Οφείλουμε να είμαστε εκεί και με το αντικυβερνητικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό στίγμα μας να ξεσκεπάσουμε όλα τα αφηγήματα της κυβέρνησης και όλο αυτό να αποτέλεσει την αρχή ανατροπής της κατάστασης. Καλούμε το Σάββατο 8/9 στις 18:00 στην Καμάρα, στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση, στο μπλοκ που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, ανεξάρτητα ταξικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: