Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ, ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ;


Η περιβόητη καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, που κυριαρχεί στη ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι στρωμένη με βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη ψηφισμένα. Πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο που έρχεται να κόψει και άλλο τις συντάξεις, ιδιωτικοποιεί την ενέργεια, και ενισχύει την ήδη αυταρχικοποίηση του κράτους, όπως φάνηκε και από το νόμο που απαγόρευσε τις απεργίες.
Ως απάντηση σε όλα αυτά η «κοινωνική συμμαχία» που συγκροτήθηκε από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και διάφορους επιστημονικούς συλλόγους(ΓΣΕΒΕ, ΤΕΕ, Δικηγορικοί σύλλογοι) καλούν στις 30 Μάη σε μία αντιδραστική απεργία. Είναι οι συνεχιστές του μένουμε Ευρώπη και υπερασπιστές των ισόβιων δεσμών των μνημονίων. Το παραπάνω, αποτελεί μία εχθρική κίνηση κατά της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας, μια κίνηση συνέχισης της πολιτικής τσακίσματος των δυνάμεων της εργασίας και κυρίως της νέας γενιάς. Βασικός πυρήνας αυτής της αντιδραστικής  πολιτικής είναι η λογική πως οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, δηλαδή οι εκμεταλλευόμενοι και οι εκμεταλλευτές, έχουν κοινά συμφέροντα, κοινά αιτήματα και κοινά μέσα πάλης. Υποτάσσουν τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων στους εργοδότες και στην κυβέρνηση. Υμνούν τα πλεονάσματα και επευφημούν  την ισχυροποίηση του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Στην περίφημη ανακοίνωσή τους, ζητούν την καταπολέμηση της ανεργίας και αξιοπρεπείς μισθούς, εννοώντας 400 ευρώ το μήνα και 10 ώρες την ημέρα. Προτείνουν παροχές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εννοούν επιδόματα-ψίχουλα για τους φτωχούς και εξαθλιωμένους. Δεν καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας. Απαιτούν μείωση της υπερφορολόγησης, όχι για όλους, αλλά μόνο για τις επιχειρήσεις..Κάνουν προμετωπίδα τους, μια ρητορική που απαιτεί να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να διαμαρτύρονται έντονα για τα δικαιώματά τους και προωθεί την σιωπηλή στάση τους που δεν θα ενοχλεί κυβέρνηση- ΕΕ -κεφάλαιο.
Αυτή η κίνηση αποτελεί προσβολή για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φοιτητή, σπουδαστή και όλοι μαζί χρειάζεται να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Από κοινού στις 30 Μάη θα κατέβουμε στο δρόμο ως εργαζόμενοι ενάντια στην ‘’πανεθνική ημέρα δράσης’’ της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και όχι ως απεργοί υπηρέτες των αφεντικών. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων στις 10.30πμ στα γραφεία της ΓΣΕΕ, για τη καταγγείλουμε εμπράκτως τέτοιες πρακτικές. Διαδηλώνουμε στα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ κλπ) και τη Βουλή, σε μια ανεξάρτητα ταξική συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια σε Κυβέρνηση – Κεφάλαιο – ΕΕ.
ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΥΗΞΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: