Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Στις 12/11 ημέρα πανεργατικής απεργίας, η αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια και συλλαμβάνει πέντε αγωνιστές-φοιτητές, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ιταλικές αρχές. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η συμμετοχή στην διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μιλάνο στις 1/5/2015, μια κινητοποίηση που έγινε στοχοποιώντας την καπιταλιστική φιέστα της έκθεσης EXPO, που διεξάγονταν εκείνες τις μέρες. Με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, το ιταλικό κράτος ζητάει από το ελληνικό την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία, για να δικαστούν εκεί σύμφωνα με το εγχώριο δίκαιο.To ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης θεσπίστηκε προσχηματικά για την καταπολέμηση του εμπορίου λευκής σαρκός και ναρκωτικών, αρκετά υποκριτικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι προτεργάτες των παραπάνω εγκλημάτων και οι αποδέκτες των υπέρογκων κερδών είναι οι ίδιοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ύπαρξη και συνέχισή τους.Λογικό και επόμενο ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης να είναι για την ποινικοποίηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και της πολιτικής δράσης γιατί αυτό είναι το μόνο μέσο για να καταστείλουν το κίνημα και την διεθνιστική του δράση, όταν αυτή αποκτά επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

 
Το παραπάνω πρωτοφανές περιστατικό, έρχεται να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο και σε μια περίοδο έντονων διαταραχών και διεργασιών, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Οι πρόσφατες μαζικές δολοφονικές επιθέσεις του ISIS και των τζιχαντιστών στη Γαλλία και οι απειλές για αντίστοιχα χτυπήματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν οδηγήσει τα ευρωπαϊκά κράτη σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”, με τους στρατούς να καταλαμβάνουν τους δρόμους και τους πολίτες να κλείνονται στα σπίτια τους. Εξιλαστήριο θύμα αυτής της κατάστασης αποτελούν οι πρόσφυγες, καθώς με την πρόφαση ότι αποτελούν κίνδυνο εισβολής τζιχαντιστών στις ευρωπαϊκές χώρες γίνονται δέκτες των αυταρχικών και ρατσιστικών πολιτικών τις Ε.Ε  (φράκτες, κλειστά σύνορα, όργια καταστολής). Επιπρόσθετα οι ενέργειες του ISIS, αυτού του δολοφονικού δημιουργήματος του αμερικάνικου και γαλλικού ιμπεριαλισμού, το οποίο πλέον αυτονομήθηκε και στράφηκε κατά των δημιουργών του, σε συνδυασμό με την όξυνση των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων γύρω από την περιοχή της Μ.Ανατολής, φέρνουν το ενδεχόμενο στρατιωτικών επεμβάσεων και πολεμικών συγκρούσεων στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Ολάντ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ που με τι γνωστό περιτύλιγμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας ετοιμάζονται για νέους βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή αιματοκυλίζοντας εκ νέου άμαχους πληθυσμούς.

Ταυτόχρονα σε επίπεδο ΕΕ, η αντιδραστική θωράκιση των κρατών-μελών και η όξυνση της καταστολής, αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο τη δεδομένη περίοδο. Το περιστατικό της έκδοσης των 5 φοιτητών αποτελεί μια μόνο πτυχή της όξυνσης της καταστολής. Βλέποντας την μεγάλη εικόνα, μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια αντιδραστική ανασυγκρότηση της για την αντιδραστική ανασυγκρότηση των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα και τη δημιουργία μιας νέας Ευρώπης-Φρούριο. Αυτό διαπιστώνεται από τα ποιοτικά ανώτερα μέσα καταστολής που χρησιμοποιούνται, από την περιστολή όλων των λαϊκών ελευθεριών, από την αλλαγή της νομοθεσίας υπέρ της ποινικοποίησης κάθε κοινωνικού-ταξικού αγώνα. Από τη δημιουργία φρακτών στα σύνορα τύπου FRONTEX και τις κοινές εντεινόμενες περιπολίες Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο, αλλά και από τον τρόπο χρήσης του στρατού, είτε ως μέσο αντιμετώπισης των προσφύγων και των μεταναστών, είτε ως μέσο τσακίσματος του “εσωτερικού εχθρού” και του λαϊκού κινήματος. Τέλος από την καταπάτηση πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών των προσφύγων .

Η αποτροπή της έκδοσης των 5 φοιτητών στις ιταλικές αρχές, πρέπει να αποτελέσει προμετωπίδα και στόχο ευρύτερα του λαϊκού κινήματος. Μέσα από αυτή την προσπάθεια καταστολής, διώκεται συνολικά το δικαίωμα και η δυνατότητα του λαού να αγωνίζεται, να αντιστέκεται και να επιβάλει τα αιτήματά του. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευθεία επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και στους κοινωνικούς αγώνες.

Απαιτείται η συστράτευση πρώτα και κύρια όλης της νεολαίας, όχι μόνο γιατί οι πέντε διωκόμενοι είναι νεολαίοι αγωνιστές, αλλά γιατί η νέα γενιά αποτελεί το πιο πληττόμενο κοινωνικό κομμάτι, από την καπιταλιστική κρίση και την αστική επίθεση. Είναι αναγκαία η αλληλεγγύη και η στήριξη όλου του αγωνιζόμενου λαού, ο οποίος έχει δώσει ηρωικές μάχες τα τελευταία χρόνια απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση των μνημονίων και στην καταστολή του κράτους. Ταυτόχρονα απαιτείται η κοινή δράση και συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων του κινήματος, οι οποίες παλέυουν για τα λαϊκά συμφέροντα και αντιμάχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Το ελληνικό κράτος να μην διανοηθεί να εκδώσει τους πέντε φοιτητές στις ιταλικές αρχές. Το μαζικό-οργανωμένο λαϊκό κίνημα να αποτρέψει τα σχέδια των κρατών και της ΕΕ, που στοχεύουν να πολιτικοποιήσουν κάθε μορφή αγώνα και αντίστασης. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι δίκαιοι και αναγκαίοι!

Στον αγώνα για να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιστές φοιτητές, αλλά και συνολικά για να ζήσει η νεολαία ελεύθερα, τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση των κινητοποιήσεων που έχουν προκηρυχθεί την Τρίτη 24/11 στις 18.00 στην Ιταλική Πρεσβεία και το Σάββατο 28/11 στις 12 στο Μοναστηράκι, ενώ θα πρέπει να ιεραρχήσει ψηλά το αίτημα για τις ελευθερίες και συγκεκριμένα για τη δίωξη των 5 φοιτητών αγωνιστών στην κινητοποίηση στις 3/12 στα Προπύλαια των φοιτητών και των μαθητών που μεταξύ των  άλλων αιτημάτων θα διεκδικεί να σταματήσει η δίωξη των 5 αγωνιστών!


ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: