Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές!

            Στις 6/10 δικάζεται ο Θ.Κ. μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής και αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΕΑΑΚ για την αντιφασιστική του δράση, μέσα από τη συμμετοχή του στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, η οποία κατευθυνόταν για διαμαρτυρία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την περίοδο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την ίδια ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφονησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, η κυβέρνηση επέλεξε το χαρτί της κρατικής καταστολής απέναντι στο εργατικό, νεολαιίστικο και αντιφασιστικό κίνημα, που αντέδρασε μαζικά στο δρόμο. Το κράτος «έκτακτης ανάγκης» που έχει κινητοποιηθεί όλη την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, προκειμένου να επιβάλλει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ, έδειξε στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μια φορά ακόμα τα σάπια δόντια του.
         
   Καταγγέλουμε την αναίτια σύλληψη του Θ.Κ. η οποία έγινε μετά από την στοχευμένη επίθεση ομάδων ΔΕΛΤΑ στο σώμα της πορείας και συγκεκριμένα στο πολύ μαζικό μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου να φοβίσουν και να καταστείλουν το κίνημα, που έβγαινε δυναμικά στο δρόμο για να τσακίσει τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Ξέρουμε ότι το «αντιφασιστικό» προσωπείο που φόρεσε το κράτος τις επόμενες μέρες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν απλά μια ανάπαυλα στη βαθιά σχέση που έχει καλλιεργήσει με το φασισμό, ο οποίος είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος και των εργοδοτών. Ο φασισμός είναι ιστορικά ο άσσος στο μανίκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί από την Ουκρανία μέχρι το Κερατσίνι, μαζί με τη θεωρία των «δύο άκρων» για να επιτεθεί στο κίνημα και στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της εργατικής νεολαίας.

            Δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί βάζουν στο στόχαστρο τους το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα! Ξέρουν ότι εμείς, η πληττόμενη νεολαία είμαστε πάντα το «αγκάθι» στα σχέδιά τους. Ξέρουν ότι κόντρα στην ομαλότητα των «από πάνω» θα βγαίνουμε στους δρόμους να τους χαλάμε τα σχέδια! Οι αγώνες μας ιστορικά πυροδοτούν ευρύτερες κοινωνικές αναταραχές, ακόμα και εξεγέρσεις, όπως το Δεκέμβρη του 2008!

Όμως η τρομοκρατία τους δεν μας λυγίζει… Δεν μας πάει η ήττα, δεν χωράμε στα κουρέλια της εξαθλίωσης που μας ράβουν, δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό, δεν μπορούμε να σβήσουμε τη φωτιά που βράζει μέσα μας, τη φωτιά με την οποία θα σφυρηλατήσουμε τα εργαλεία για να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία, καλύτερη από τον σάπιο καπιταλιστικό κόσμο, χωρίς φτώχεια, χωρίς εξαθλίωση, χωρίς ΕΕ, χωρίς φασίστες, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμετάλλευση! Μια κοινωνία όμορφη, μια κοινωνία διαφορετική, μια κοινωνία άξια να ζούμε σε αυτή, μια κοινωνία στα μέτρα των αναγκών μας και στο μπόι των ονείρων μας!

Η κρατική καταστολή, οι ανυπόστατες κατηγορίες, τα «σάπια δόντια» του συστήματος δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν το βάζει κάτω! Συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ, μνημόνια, φτώχεια, φασισμό, για να επιβάλλουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

-        Απαιτούμε την άμεση αθώωση και απόσυρση των κατηγοριών του Θ.Κ. και όποιου άλλου μέλους του φοιτητικού κινήματος συνελήφθη αναίτια
-        Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη στις 6/10 και όποια άλλη μέρα τυχόν ξαναδικαστεί η υπόθεση τουΔεν υπάρχουν σχόλια: