Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

          Λίγο πριν το Πάσχα και κυρίως (για τη ΔΑΠ) λίγο καιρό πριν τις φοιτητικές εκλογές, πρέπει οι ΔΑΠίτες να βγουν από τις τρύπες τους, στις οποίες τους έχει κλείσει όλη τη χρονιά το φοιτητικό κίνημα! Και επιλέγουν να κάνουν «στροφή» στην πολιτική και στην καλλιέργεια του ατομικού δρόμου, διοργανώνοντας πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά και σεμινάρια, ημερίδες και εκπαιδευτικές εκδρομές, στις οποίες μοιράζουν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Παράλληλα μπορεί να υποβαθμίζουν αλλά δεν ξεχνάνε και τις παλιές καλές συνήθειες του μοιράσματος σημειώσεων και των βραδιών στα μπουζούκια με χαμηλές τιμές και κύριο αντίτιμο τη στήριξη στις εκλογές.

            Όμως τι είδους εκδηλώσεις διοργανώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αυτήν την περίοδο ;

            Νομική Αθήνας : Το Σάββατο 28/3 διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την «παράνομη μετανάστευση» και τίτλο «Θάλασσα ως πολιτικός και οικονομικός χώρος», με καλεσμένους μέλη της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη εταιρειών, «ειδικούς» της γεωπολιτικής, των διεθνών σχέσεων, οι οποίοι έχουν όλοι ένα κοινό : την εξειδίκευση στη ρατσιστική αντιμεταναστευτική ρητορική! Φυσικά η ημερίδα της ΔΑΠ δεν ερχόταν να καινοτομήσει στη δημόσια συζήτηση, αφού η συζήτηση περί «λαθρομεταναστών» είναι κάθε μέρα στα σπίτια μας, μέσα απ’ τα αστικά ΜΜΕ. Η καινοτομία της εκδήλωσης ίσως εδράζεται στο γεγονός ότι με τη χρησιμοποίηση «επιστημόνων» και με την διοργάνωση της εκδήλωσης σε έναν πανεπιστημιακό χώρο, προσπαθεί να «ντύσει» με μια θετικιστική νομιμοφροσύνη και αντικειμενικότητα τη φασίζουσα ρητορική που εξοπλίζει ιδεολογικά (και όχι μόνο) ένα ευρύ φάσμα της ακροδεξιάς, που είτε βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, είτε στα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής μας, είτε στους ναζί της Χρυσής Αυγής.

            Φιλοσοφική Αθήνας : Πού χτίζεται όμως ο ρατσισμός και ο φασισμός καλύτερα, παρά στον εθνικισμό και στα ιδεολογήματα περί εθνικής υπερηφάνειας και εθνικής ενότητας ; Έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και οι ΔΑΠίτες στη Φιλοσοφική, οι οποίοι διοργάνωσαν εκπαιδευτική εκδρομή στις Θερμοπύλες. Και ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι ούτε η ιστορία, ούτε κομμάτια της ιστορίας της ανθρωπότητας είναι από μόνα τους εθνικιστικά και φασιστικά, είμαστε σίγουροι ότι δεν ισχύει το ίδιο για τη ΔΑΠ Φιλοσοφικής, η οποία μόνο τυχαία δεν πρέπει να διάλεξε να παρουσιάσει τη μάχη των Θερμοπυλών. Είναι γνωστό εξάλλου το εθνικιστικό ντελίριο που πιάνει τους κάθε λογής δεξιούς και ακροδεξιούς, οι οποίοι αφενός μπερδεύουν τους «300» του
Hollywood με την ιστορία και αφετέρου χρησιμοποιούν αντιεπιστημονικές θέσεις περί συνέχειας του ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για να αποδείξουν την ιδιαιτερότητα και ίσως και την ανωτερότητα του ελληνισμού. Και φυσικά η εκδρομή-σεμινάριο εθνικής υπερηφάνειας συνοδεύεται από πιστοποιητικό παρακολούθησης - από αυτά τα πιστοποιητικά, που θέλουν να μας βάλουν να κυνηγάμε για να έχουμε καλύτερο φάκελο προσόντων απ’ τους συναδέλφους μας, τα οποία αφενός δεν ενδιαφέρονται για τη «γνώση», αλλά για τον κατακερματισμό της και για το κυνήγι προσόντων, ενώ αφετέρου δεν μπορούμε όλοι εξίσου να συλλέγουμε, αφού μεγάλο κομμάτι των φοιτητών εργάζεται και δεν μπορεί να κυνηγάει πιστοποιητικά του πανεπιστημίου ή της ΔΑΠ, άρα δεν έχει και ίδιες ευκαιρίες στην εργασία στο μέλλον - για το οποίο όμως έχει και εισιτήριο 12€. 

             Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ είναι ακόμα οι κυρίαρχοι πολιτικοί εκφραστές των αστικών πολιτικών, των επιχειρηματικών συμφερόντων και των κατευθύνσεων της ΕΕ στις σχολές μας, ενώ η ΔΑΠ δεν είναι κρυφό ότι κάτω απ’ το «δημοκρατικό» της πέπλο κρύβει και φασίστες!

Εμείς όμως θα είμαστε εκεί κάθε φορά, για να τους χαλάμε τα σχέδια!

            Θα είμαστε εκεί σε κάθε συνέλευση, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε «σεμινάριο κατάρτισης», σε κάθε αμφιθέατρο και σε κάθε διάδρομο της σχολής μας! Όποτε θα προωθούν το σχέδιο τους για το πανεπιστήμιο, το οποίο είναι προσεκτικά σχεδιασμένο, ώστε να περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες τομές στο δρόμο για τη διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για το ξεπούλημα και την επιχειρηματική ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου, θα είμαστε εκεί! Θα είμαστε εκεί όποτε θα διοργανώνουν εκδηλώσεις «διαμαρτυρίας» και «αγανάκτησης» απέναντι στους αγώνες, στις κινηματικές διαδικασίες και στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να τους δείχνουμε πόσο ισχνή μειοψηφία είναι, σε αντίθεση με το φοιτητικό κίνημα. Και θα είμαστε εκεί όποτε θα χύνουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο για τους μετανάστες και τους κάθε λογής καταπιεσμένους, προκειμένου να γίνει σαφές ότι για εμάς το πρόβλημά μας δεν είναι ο διπλανός μας, ο μετανάστης, ο άστεγος, ο απεργός, ο άνεργος, αλλά το κεφάλαιο, το οποίο καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον μας για να αυξήσει τα κέρδη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: