Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ !

ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;


  Την Παρασκευή 10/10 μπήκαν ελεγκτές στο 608 και αφού έπιασαν έναν φοιτητή χωρίς εισιτήριο, ο οποίος αρνήθηκε να τους δώσει τα στοιχεία του, για να πληρώσει πρόστιμο, τον απείλησαν ότι θα φέρουν την αστυνομία. Για να αποδείξουν ότι δεν αστειεύονται σταμάτησαν το λεωφορείο μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ στη Βουλή και μάλιστα ένας ΜΑΤατζής ανέβηκε στο λεωφορείο για να τον βγάλει έξω ! Σαν να μην έφτανε αυτό το ακραίο περιστατικό που τελείωσε με την αποβίβαση του ΜΑΤατζή μετά από διαμαρτυρίες των επιβατών, όταν ρωτήθηκε, με ποιο δικαίωμα ανεβαίνει η αστυνομία στο λεωφορείο, απάντησε «Τι είναι, άσυλο, το λεωφορείο;» !
  Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός… Οι ελεγκτές μπαίνουν πλέον σχεδόν καθημερινά στα λεωφορεία που εξυπηρετούν κυρίως τους φοιτητές, με σκοπό να κόβουν πρόστιμα ! Και δεν φτάνει που βάζουν στο στόχαστρο τους φοιτητές, που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο για να πάνε στη σχολή τους, αλλά μας τρομοκρατούν κι όλας ότι θα φωνάξουν την αστυνομία, ενώ όπως φαίνεται δεν το χουν και σε τίποτα να βάλουν κανένα μπάτσο να μας τραμπουκίζει για να πληρώσουμε το πρόστιμο ! Και όλα αυτά ένα μόλις χρόνο μετά το θάνατο του νέου στο Περιστέρι, από ελεγκτή στο λεωφορείο…
     Όμως τι –υποτίθεται- δωρεάν παιδεία έχουμε, όταν θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε μέρα εισιτήρια για τη μεταφορά μας στο πανεπιστήμιο ; Και βέβαια το κόστος, που παίρνουμε στις πλάτες μας, για τις σπουδές μας δεν τελειώνει εκεί… Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε φωτοτυπίες, συγγράμματα, σίτιση, νοίκια. Παράλληλα μας βάζουν να δουλεύουμε τζάμπα στην πρακτική άσκηση. Και δεν φτάνουν αυτά, αλλά θέλουν να μας βάλουν και δίδακτρα με το νέο Οργανισμό του Πανεπιστημίου, τα οποία θα πληρώνουμε με τα φοιτητικά δάνεια, που θα μας δίνουν, για να είμαστε χρεωμένοι απ’ τα 20 ! Και φυσικά αν δεν έχουμε τελειώσει και στο χρονικό όριο ν+2 χρόνια τις σπουδές μας, θα μας διαγράφουν !
  Αυτές οι πολιτικές είναι ξεκάθαρο ποιους έρχονται να πλήξουν : την πληττόμενη πλειοψηφία των φοιτητών. Αυτούς που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν για να μπορούν να σπουδάσουν και να ζήσουν ! Αυτούς θέλει να πετάξει στο δρόμο το πανεπιστήμιο με τις διαγραφές και με τη μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες τους. Αυτούς κυνηγάνε και οι ελεγκτές στα λεωφορεία, για να τους κόβουν πρόστιμα, απαγορεύοντάς τους στην ουσία το δικαίωμά τους να πάνε στη σχολή τους ! Αυτούς τρομοκρατούν οι μπάτσοι στα λεωφορεία και στο άμεσο μέλλον οι security στις σχολές μας !

Να απαντήσουμε συλλογικά σε όλους αυτούς ! Αγώνας για να μπορούμε να σπουδάσουμε όλοι δωρεάν !
Δωρεάν – δημόσιες συγκοινωνίες για τους φοιτητές, για τους ανέργους και για όλο το λαό !
Κανένα πρόστιμο σε φοιτητή ! Κανένας μόνος του απέναντι στην τρομοκρατία ελεγκτών και μπάτσων !

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/10 ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 313

Δεν υπάρχουν σχόλια: