Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κείμενο - Πρόταση από το Κ.ΑΡ.ΦΙ για Ε.Α.Α.Κ. Αθήνας 30/9

Ως Κίνηση Αριστερών Φιλοσοφικής, πέρα από την ενεργή παρουσία μας στη σχολή και τον Φοιτητικό Σύλλογο, προβληματιζόμαστε και για την δημοκρατία και τον παραγωγικό διάλογο που λαμβάνει χώρα μέσα στο μόρφωμά μας την ΕΑΑΚ. 

Μερικές μέρες πριν την ψήφιση των νέων μέτρων και πριν ακόμα αρχίσει το εξάμηνο και τα μαθήματα στη σχολή, βρισκόμαστε προ των πυλών μιας ανεπανάληπτης επίθεσης στην παιδεία, στα δικαιώματα μας ως φοιτητών και μελλοντικών εργαζομένων. Καίριο σημείο σύγκρουσης με τις επιδιωκόμενες αλλαγές είναι για μας οι φοιτητικές παροχές, το Δωρεάν δηλαδή της εκπαίδευσης και τα Συμβούλια Διοίκησης ως κόμβος για την προώθηση ολόκληρης της αντιδραστικής μεταρρύθμισης (βλέπε νομος Διαμαντοπούλου/ Αρβανιτόπουλου) στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Φυσικά, όλα αυτά δεν τα βλέπουμε απομονωμένα αλλά σε απόλυτη σύνδεση με τις επιλογές της κυβέρνησης και τις κατευθυντήριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες εναντιωνόμαστε.

Είναι λοιπόν αναγκαίο για εμάς, το Συντονιστικό της Ε.Α.Α.Κ. να σχεδιάσει τα πολύ άμεσα και αναγκαία βήματα για το κίνημα που πρέπει να αναπτυχθεί μέσα στις σχολές το επόμενο διάστημα, για την απαραίτητη σύνδεση του με τα πληττόμενα και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας (εντός και εκτός Πανεπιστημίου) καθώς και για το περιεχόμενο που θα επιτύχει αυτούς τους στόχους. Παρόλα αυτά η συζήτηση ανάμεσα στα σχήματα παρουσιάζει πολλές φορές προβληματικές που αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από τους άμεσους στόχους, επειδή πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα των διαδικασιών αποκρυσταλλώνεται στις αποφάσεις και θέλουμε αυτές οι αποφάσεις να είναι δεσμευτικές καταθέτουμε αυτό το κείμενο-πρόταση. 

Επιδιώκουμε με αυτόν τον τρόπο να τεθεί η βάση της συζήτησης, να εκφραστούν συγκεκριμένες διαφωνίες και προτάσεις και να καταλήξει το συντονιστικό της Αθήνας σε μια πρόταση που θα μπορεί το κάθε μέλος, ο κάθε αγωνιστής και ο κάθε φίλος της ΕΑΑΚ να δει τον εαυτό του σ'αυτή. Αυτή η πρόταση θα πρέπει για εμάς να αποτελέσει βάση και για το Πανελλαδικό Διήμερο Συντονιστικό της ΕΑΑΚ καθώς και για τη συζήτηση που θα γίνει στα συντονιστικά των άλλων πόλεων.

1 σχόλιο:

ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ Ε.Α.Α.Κ. είπε...

http://antinomiaeaaknomikis.blogspot.gr/

Προσθέστε και εμάς στα μπλοκ των σχημάτων αν θέλετε συντροφοι.