Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Η καυτή πατάτα του μεταναστευτικού ή πώς κρύβεις προεκλογικά την πραγματική καυτή πατάτα...


Οδηγός επιβίωσης προς τρομοκρατημένους-ψηφοθήρες αστούς πολιτικούς

 Βήμα 1ο: Ρίχνεις εντολή στους φίλους σου στα ΜΜΕ να κατακλύσουν 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές τα δελτία ειδήσεων με ρεπορτάζ για την αύξηση της εγκληματικότητας, την πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών συνδέοντας τα φαινόμενα αυτά με τους εξαθλιωμένους μετανάστες. 
 Βήμα 2o: Βάζεις εκπροσώπους σου, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν διαβάσει καν το Μνημόνιο (βλέπε Υπουργό Τρομοκράτησης του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδη), αλλά, παρόλα αυτά, είναι άξιοι εκφραστές του να παρουσιάζουν το τελευταίο μεγαλεπήβολο σχέδιο της δοτής σου συγκυβέρνησης με σκοπό να ''περισώσουν την κοινωνική συνοχή'' από τους μετανάστες-''εγκληματίες'', από τους ξένους εργάτες-''απειλή για τη δημοσια υγεία''. Και ποιο είναι αυτό; Μα η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου θα μαντρωθούν οι μετανάστες.. 

 Βήμα 3ο: Ως τίμια πολιτική δύναμη(λόγος να γίνεται) περνάς απευθείας από τη θεωρία στην πράξη.. Μιας και δεν έχεις πια τη δυνατότητα να προτάξεις ένα θετικό πολιτικό πρόγραμμα στο λαό και αφού και οι πέτρες ξέρουν τι μας περιμένει τον Ιούνιο με το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις, ανάγεις το μεταναστευτικό σε κορυφαίο ζήτημα της προεκλογικής σου ατζέντας και κάπως έτσι εξαπολύεις μία πρωτοφανή επίθεση σε μετανάστες και πρόσφυγες, οξύνοντας, παράλληλα, την καταστολή απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και δημιουργώντας εν τέλει ένα κλίμα τρομοκράτησης και αστυνομοκρατίας στην Αθήνα.

 Επιμύθιο: Με λίγα λόγια, κερδοσκοπείς πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που μαστίζουν τις υποβαθμισμένες περιοχές των μεγάλων πόλεων καλλιεργώντας στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα συντηρητικά αντανακλαστικά και δημιουργώντας τους τη φενάκη ότι όλα τους τα προβλήματα θα λυθούν με στρατόπεδα συγκέντρωσης και φράχτες στον Έβρο. Έτσι, βγαίνεις λάδι κρύβοντας κάτω από το χαλί και τις δικές σου ευθύνες και,φυσικά, τις ευθύνες των μεγάλων αφεντικών σου(βλέπε ΕΕ, ΝΑΤΟ). 

 Η παραπάνω συνταγή είναι αυτή που λίγο πολύ εφαρμόζεται τον τελευταίο μήνα στην ελληνική κοινωνία. Όμως, τα επιχειρήματά τους ειναι σαθρά! Δεν γίνεται οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης και οι λοιπές παραφυάδες της να κόπτονται τώρα για το πρόβλημα της εγκληματικότητας όταν αυτοί είναι οι κύριοι υπαίτιοι της δημιουργίας του. Ξέρουν καλά ότι υπεύθυνοι για την ανεργία και την εγκληματικότητα είναι τα μέτρα που επιβάλλουν σύμφωνα με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου, μέτρα τα οποία σπρώχνουν τα πιο πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση και, συνεπακόλουθα, στην παρανομία. Πόσο μάλλον τους μετανάστες που τυπικά δεν υπάρχουν για το ελληνικό κράτος με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν καμία από τις ελάχιστες έστω παροχές ενός νόμιμου πολίτη. Μας κοροϊδεύουν, όταν ο Λοβέρδος και ο κάθε Λοβέρδος μιλάει για υγειονομική βόμβα που θα σκάσει λόγω της μετανάστευσης όταν, την ίδια ώρα, διαλύουν συστηματικά κάθε ψήγμα δημόσιας υγείας που είχε απομείνει, συγχωνεύοντας και κλείνοντας νοσοκομεία, απολύοντας προσωπικό και καταργώντας τα δωρεάν φάρμακα. Δεν μπορούν,τελικά, να μιλάνε για στρατόπεδα συγκέντρωσης την ώρα που η ''μικρή Ελλάδίτσα'' συντηρεί στρατό στο Κόσσοβο και την Καμπούλ και συμμετέχει στην ''ανθρωπιστική βοήθεια''-ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη(τελικά λεφτά υπάρχουν, αν σκεφτούμε ότι οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ αυξήθηκαν κατά 100 εκ. Ευρώ στον προϋπολογισμό λιτότητας 2012 για το λαό). 

 Δηλαδή, δεν είναι πρόβλημα οι μετανάστες; Όχι, πρόβλημα είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση οι οποίες και δημιουργούν τα φαινόμενα της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Και για να καταρρίπτονται κάποιοι μύθοι που έχουν γίνει καραμέλα από φασίστες κάθε λογής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τους συλληφθέντες για κλοπές και διαρρήξεις το 2011 μόνο το 43,7% ήταν αλλοδαποί, και αυτοί κυρίως από βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες! Μάλλον δεν είναι μόνο οι μετανάστες που εγκληματούν τελικά.. Αλλά ακόμα και αν τους μαντρώναμε μέσα σε στρατόπεδα, πού θα οδηγούσε αυτή η λογική; Ποια θα ήταν η επόμενη κοινωνική ομάδα που θα απειλούσε την κοινωνική συνοχή; Μήπως οι άνεργοι που επισήμως αγγίζουν το ένα εκατομμύριο; Hδη στην Ουγγαρία υπάρχουν τέτοια στρατόπεδα για τους επικίνδυνους ανέργους..

 Ποια είναι τελικά η λύση; Yπάρχει λύση ρεαλιστική κόντρα στις λογικές του μαύρου μετώπου που υποκριτικά οδύρεται ότι δεν πάει άλλο; Οι περισσότεροι μετανάστες που καταλήγουν στη χώρα μας αποφάσισαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη σε κάποια χώρα της Ευρώπης και ιδιαίτερα της κεντρικής και δυτικής. Σκοπός τους είναι να βρουν μία αξιοπρεπή δουλειά για την επιβίωση των ίδιων και των οικογένειών τους. Επομένως, δεδομένης και της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στη χώρα με τις ευλογίες ντόπιου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν. Δεν μπορούν όμως χάρι στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, κορυφαία έμπνευση της Ε.Ε, που λέει ότι όσοι μετανάστες βρεθούν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. χωρίς χαρτιά επαναπροωθούνται στη χώρα εισόδου τους, δηλαδή σχεδόν πάντα στην Ελλάδα. Επομένως, μόνη λύση η αποχώρηση από τη συνθήκη αυτή όσο και η κατάργηση του Συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ, αλλά και η νομιμοποίηση όσων μεταναστών μείνουνε εδώ με πλήρη πολιτικά και εργατικά δικαιώματα για να μην κατηγορούνται ότι.. ρίχνουν τα μεροκάματα λόγω της ανυπαρξίας τους για το ελληνικό κράτος, η χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες και ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

 Η γενικευμένη επίθεση στους μετανάστες εντάσσεται στην συνολική επίθεση του συστήματος ενάντια στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας. Η υπεράσπιση τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στα μνημόνια, το ληστρικό χρέος, την Ε.Ε και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ας διαλέξουμε το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης! 


Όλοι στην πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ την Τρίτη 24/4 στις 6 στην Ομόνοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: