Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…


Όλη την Κυριακή, οι πλατείες και οι δρόμοι της Ελλάδας εξέπεμπαν σαφές μήνυμα : ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, που βγήκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο, δεν υπακούουν στην  άγρια αντιλαϊκή πολιτική και το κοινωνικό σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Ο ανυποχώρητος λαός της Αθήνας, οι τεράστιες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και η εμφάνιση του λαού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν ξανά τον τόνο. Η ψήφος ήταν ξεκάθαρη : ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, όχι στη δανειακή σύμβαση, όχι στις σφαγές των μισθών, όχι στην ισοπέδωση του μέλλοντος της νεολαίας. Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έδειξε την πίστη του στις επιλογές ΕΕ και ΔΝΤ και έτσι, όλοι μαζί (με εξαίρεση τον άνθρωπο-κωλοτούμπα, Καρατατζαφέρη) υπερψήφισαν το βράδυ της Κυριακής την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και τα σφαγιαστικά μέτρα που τη συνοδεύουν. Οι  199 ψήφοι ΥΠΕΡ του νόμου και της σύμβασης δεν σημαίνουν τίποτα καθώς η πολιτική αυτή και οι εκφραστές της έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Αυτό που έχει σημασία είναι να θυμόμαστε σε τι σκηνικό έγινε η ψήφιση : μια άδεια πλατεία Συντάγματος όπου ακόμα δεν είχαν καταλαγιάσει οι αναθυμιάσεις από τα δακρυγόνα, σαράντα τραυματίες από το μένος των δυνάμεων καταστολής. Μα πάνω από όλα, η ψήφιση του άθλιου νόμου έγινε αφού όλη η Ελλάδα είχε για ώρες συγκλονιστεί από τη λαοθάλασσα διαδηλωτών που παρέμεναν στους δρόμους και συγκρούονταν με τις μανιασμένες δυνάμεις καταστολής που είχαν αμολήσει κυβέρνηση και τρόικα για να τσακίσουν, χωρίς καμία επιτυχία, το ηθικό του αγωνιζόμενου λαού.
Η κυβερνητική – αστυνομική επίθεση στην τεράστια διαδήλωση στην Αθήνα  είχε αρχίσει από νωρίς, έτσι ώστε να μην συγκεντρωθεί όλος ο κόσμος-, οι πολύωρες αστυνομικές επιδρομές και η απόφαση να μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος σε απαγορευμένη ζώνη για το κίνημα, δείχνουν το σύγχρονο νόημα των ...δημοκρατικών δικαιωμάτων στην εποχή της τρόικας και της κρίσης του καπιταλισμού. Η ηρωική αντοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων, που δεν εγκατέλειπαν το δικαίωμα να διαδηλώσουν μπροστά από τη βουλή του αίσχους, παρά την αστυνομική βία, υποχρέωσε τις δυνάμεις καταστολής σε μια απροκάλυπτη εφόρμηση στις 10 μ.μ. για να αδειάσει το Σύνταγμα. Μόνο τότε κατόρθωσαν (και αφού είχαν ρίξει τόνους χημικά) να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την πλατεία.
Η αστυνομία βρήκε άξιο συμπαραστάτη τα αστικά ΜΜΕ που για ώρες μετέδιδαν εικόνες με φλεγόμενα κτήρια, προσπαθώντας να σπείρουν πανικό για «έκτροπα των διαδηλωτών». Επέλεξαν να μη δείξουν ούτε λεπτό ολόκληρο από τις συγκλονιστικές συγκεντρώσεις, επέλεξαν να σπαταλήσουν ώρες χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά «ξέχασαν» να αναφερθούν στις εκατομμύρια ζωές που καταστρέφουν τρόικα-κυβέρνηση-μνημόνια. Καμμένη γη αφησε πίσω του το νέο νέο νέο Μνημόνιο...
Σε αυτή τη συγκυρία, εμείς να μην αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Δεν απογοητευόμαστε από την ψήφιση του νόμου αλλά οπλιζόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι στο μαύρο μέτωπο που ορθώνεται μπροστά μας και βάζουμε στόχο την ανατροπή του. Στους νέους αγώνες που θα ξεπηδήσουν, η νεολαία δεν μπορεί  να έχει ρόλο παρατηρητή. Η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας στοχεύει σε εμάς, στην επόμενη βάρδια εργαζόμενων για να ανυψώσει τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Φαίνεται αυτό καθαρά από τα μέτρα που παίρνουν για το «νέο λύκειο» της κατάρτισης και της αμορφωσιάς, για το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης που μας θέλει να εργαζόμαστε για λιγότερο από τον κατώτατο μισθό.
Να οργανώσουμε από σήμερα τους αγώνες μας σε στενή σύνδεση με τους εργαζόμενους! Να δηλώσουμε καθαρά ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους, ότι δεν θα γίνουμε η γενιά της εξαθλίωσης για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Να αγωνιστούμε σήμερα για ένα πανεπιστήμιο με γνώμονα τις ανάγκες του λαού, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια!
Να τσακίσουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
Να σπάσουμε τις αλυσίδες ΕΕ και ΔΝΤ!
…ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: