Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ.


Την περασμένη Παρασκευή, 13 Γενάρη, η Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ έκανε πάρτυ στο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου μέλη της δέχθηκαν παρακρατικού τύπου επίθεση με pepper spray και ένα μέλος κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Μάλιστα, σημειώθηκαν και υλικές ζημιές στο κτίριο. Η επίθεση αυτή είναι ένα από τα πολλά περιστατικά διάλυσης των εκδηλώσεων της ΕΑΑΚ που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και έρχονται ως επιστέγασμα των στοχευμένων επιθέσεων σε αγωνιστές του κινήματος και μέλη της ΕΑΑΚ. Παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα σε εκδήλωση στην Φαρμακευτική, στο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης των Χαλυβουργών στη Θεσσαλονίκη, ενώ επίσης την ίδια ημέρα δέχθηκαν επίθεση στο πάρτυ της Αρχιτεκτονικής και της Σχολής Καλών Τεχνών. Και το προηγούμενο όμως διάστημα, την περίοδο των καταλήψεων, αντίστοιχες επιθέσεις έλαβαν χώρα στην Πολυτεχνειούπολη. Λίγο μετά, τις ημέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αγωνιστές του κινήματος δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΠΑΣΠ, ενώ επίσης τις επόμενες ημέρες μέλη της ΕΑΑΚ αντιμετώπισαν οργανωμένη επίθεση της ΠΑΣΠ στην Γεωπονική.

 
Ο λόγος που τα σχήματα της ΕΑΑΚ κάνουν πάρτυ είναι επειδή αυτό είναι το μόνο μέσο από το οποίο διασφαλίζουν τα χρήματα για την οικονομική τους ανεξαρτησία και για τα υλικά της πολιτικής τους παρέμβασης (αφίσες, κείμενα). Η οικονομική αυτοτέλεια είναι προϋπόθεση για την πολιτική αυτοτέλεια, την οποία θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλίζουμε για να συνεχίζουμε τη μαχητική μας παρουσία μέσα στη σχολή, για να ανοίγουμε θέματα που μας αφορούν όλους, για να προβάλουμε όσα τα αστικά μέσα ενημέρωσης και οι καθεστωτικές παρατάξεις αποκρύπτουν. Για να μην αφήσουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς και το μέλλον μας, προτάσσοντας την Γενική Συνέλευση του συλλόγου ως το μόνο αποφασιστικό όργανο των φοιτητών, μέσα από το οποίο οι φοιτητές διεκδικούν και αποφασίζουν για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο που δίνει τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη ζωή και εργασιακή προοπτική.
Η επίθεση στην ΕΑΑΚ σε χώρο του πανεπιστημίου είναι επίθεση και στο άσυλο. Σε μία εποχή που οι αγώνες ενάντια στην βάρβαρη πολιτική και την δικτατορία των αγορών και του κεφαλαίου, είναι πιο μαχητικοί από ποτέ και αποτελούν τον μόνο δρόμο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, η διάλυση και η πλήρης απονομιμοποίηση του ασύλου είναι ανάγκη για το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης Παπαδήμου-ΕΕ-ΔΝΤ, για την διάλυση ουσιαστικά των μεγαλειωδών  αγώνων και των κατακτήσεων του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο που ως πολιτικός χώρος ιεραρχούμε πολύ ψηλά την προάσπιση του ασύλου και γι' αυτό άλλωστε δεχόμαστε τέτοιου είδους παρακρατικές επιθέσεις. Το άσυλο και οι αγώνες του κινήματος είναι σήμερα πιο επικίνδυνοι από ποτέ για το αστικό μπλοκ εξουσίας και ως εκ τούτου οι παρακρατικές επιθέσεις στους αγωνιστές της ΕΑΑΚ είναι επιθέσεις πολιτικές και ως τέτοιες τις απαντάμε.
Ο χώρος της σχολής δεν είναι μόνο για μαθήματα και εξετάσεις, αλλά είναι ο κοινωνικός μας χώρος μέσα από στον οποίο περνάμε πολλές ώρες κάθε μέρα τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια. Είναι χώρος μάθησης, συνεύρεσης και προβληματισμού. Μπορεί, όμως, να είναι και ένας χώρος μέσα στον οποίο διασκεδάζουμε μακριά από την βαβούρα των clubs και τα μπουζούκια, με τον τρόπο που εμείς επιλέγουμε και φυσικά πιο οικονομικά. Είναι ένας χώρος διεκδικήσεων μέσα στον οποίο παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο των αναγκών μας και μια ζωή αλλιώτικη από αυτήν που μας ετοιμάζουν. Η πανεπιστημιακή μόρφωση αντί να είναι κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο σε παρεχόμενη υπηρεσία και εμπόρευμα. Γι’ αυτό μειώνουν δραματικά την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, κόβουν αναγκαία συγγράμματα, βάζουν ενοίκιο στις εστίες, κόβουν τη  σίτιση. Διαλύουν το πτυχίο, κατακερματίζουν τα γνωστικά αντικείμενα, και εισάγουν ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια στις σχολές, που αν δεν τα πληρούν θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν λόγω της υποχρηματοδότησης. Και ειδικά τώρα που προσπαθούν  με κάθε τρόπο να διεξάγουν πραξικοπηματικά τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων, για να βάλουν εγκάθετους μάνατζερ στα Πανεπιστήμια και να επιβάλλουν ένα μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει το νόμο Διαμαντοπούλου, ειδικά τώρα κάθε φωνή αντίθεσης, κάθε πυρήνας αντίστασης δεν χωράει στο Πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν. Καμία αυταπάτη δεν υπάρχει για τις καθεστωτικές παρατάξεις ότι θα κάνουν πράξη αυτό που διαμήνυαν, ότι δηλαδή θα μπλοκάρουν με κάθε μέσο το νόμο. Οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν το νόμο είναι οι φοιτητές μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και τους συλλογικούς τους αγώνες.
Εμείς ως αγωνιστές της ΕΑΑΚ δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις παρακρατικές επιθέσεις και ότι θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο το άσυλο. Θα διασφαλίσουμε την παρέμβασή μας μέσα στις σχολές και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στον αγώνα ενάντια στον νόμο έκτρωμα που ψήφισαν όλοι όσοι απαρτίζουν σήμερα την μαύρη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: