Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ…


… η αλλιώς πως δημιουργούμε μια κυβέρνηση ‘’ ευθύνης’’ με ένα πολιτικό σκηνικό που δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το λαό. Αφού το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος ξεπεράστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, δεν άργησαν να τεθούν νέα, πάντα με τη βοήθεια του αγαπημένου συμμάχου, των ΜΜΕ. Με εξάρσεις καταστροφολογίας και πανικού μετέδιδαν κάθε λεπτό τόσο της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δήλωσε από πριν ότι αποχωρεί. Με ενθουσιασμό μεταδόθηκε και η δημιουργία νέας ενωτικής κυβέρνησης των μεγάλων αστικών κομμάτων, ενώ φυσικά δε λείπουν και οι πρόθυμοι υποστηρικτές και πιθανοί συνεργάτες είτε από ‘’αριστερά’’(Δημ. Αρ) είτε από δεξιά(οι φασίστες του ΛΑΟΣ και η Ντόρα). Οι διαφωνίες ξεπεράστηκαν και τώρα όλοι βαδίζουν αισιόδοξα με ένα  κυβερνητικό σχήμα  που απλά  ελπίζουν να βγάλει το 2011 και να μη ξεθυμάνει κάπου στο δρόμο(στην επικύρωση του κουρέματος, που όποιος γνωρίζει κάποια μαθηματικά μπορεί να εγγυηθεί ότι θα φέρει κι άλλα δυσβάστακτα μέτρα και φόρους, καθώς και στο προϋπολογισμό, τον χειρότερο και πιο αντιλαϊκό που έχει ψηφιστεί ποτέ).
Είναι σημαντικό να μη τρέφουμε αυταπάτες. Η ‘’ νέα κυβέρνηση’’ ούτε νέα είναι, ούτε κυβέρνηση. Αποτελεί απλά ένα όχημα που είχε προετοιμαστεί  για να περάσει ο νέος γύρος μέτρων που θέτει εκβιαστικά το σφαγείο της ΕΕ, στο οποίο κρατάνε τη χώρα Νέα μέτρα για την 6η δόση, μέτρα που σημαίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, βάθεμα της επίθεσης στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, περαιτέρω μειώσεις σε τομείς όπως η υγεία με το κλείσιμο και τη συγχώνευση νοσοκομείων. Η παιδεία φυσικά δε μένει πίσω. Ήδη παίρνουμε ένα μόνο σύγγραμμα για κάθε μάθημα(εάν δε καλύπτει την ύλη, κρίμα …) ενώ με περίσσιο θράσος ο ΕΥΔΟΞΟΣ μας ανταμείβει με πιστωτικές μονάδες εάν επιστρέψουμε τα συγγράμματα που έχουμε ήδη πάρει!
Σε όλα αυτά ο λαός δε πρέπει να παραμείνει σιωπηλός. Ούτε αποτελεί λύση η ψηφοθηρία των εκλογών, στην οποία καταφεύγουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Το λαϊκό αίτημα είναι να φύγουν τώρα! Η κυβέρνηση, η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνια, όλο το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Κάθε κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας", "μεταβατική" ή άλλη είναι κυβέρνηση πραξικοπηματική, κυβέρνηση απόπειρας να επιβληθεί η δικτατορία των πιστωτών και των αγορών, κυβέρνηση με μόνο ρόλο να φέρει την κοινωνική ερήμωση και εξαθλίωση και να δώσει "φιλί της ζωής" σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κάτω από το βάρος της εργατικής - λαϊκής οργής.. Ο λαός, οι αγωνιζόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, δεν έχουν καμία αυταπάτη. Να φύγουν όλοι, τώρα, μαζί με την πολιτική τους! Εμείς ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι οφείλουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε πρακτικές που μας αρνούνται την ίδια μας τη ζωή την αξιοπρέπεια και το μέλλον μας. Ο αγώνας για αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολος, αλλά ούτε και αδύνατος. Ο πανικός των αστικών δυνάμεων  και η  ουσιαστική πτώση του ΠΑΣΟΚ το αποδεικνύουν! Είναι ένας αγώνας που περνά μέσα από συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές μας συνελεύσεις, εκεί που πραγματώνεται η αληθινή δημοκρατία, και όχι η ψευδοδημοκρατία του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ –ΛΑΟΣ-Ντόρα-ΔΗΜΑΡ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/11 ΣΤΗΝ AULA 12μμ

ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: