Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Το Πασοκ είναι εδώ, ενωμένο Δ(υ)Ν(α)Τ(ο)!

Την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε την πιο δραματική απόφαση, την είσοδο της χώρας σε μια νέα ιστορική και βάρβαρη περίοδο για τη χώρα. Σύσσωμο το αστικό μπλοκ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ και ΣΕΒ ζήτησε την προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ, που δεν είναι τίποτα άλλο από μηχανισμό σύνθλιψης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στο όνομα του δημόσιου ελλείμματος και των χρεών που οι ίδιοι δημιούργησαν και χάριν των αγορών και των ξένων και ελληνικών τραπεζών που παζαρεύουν καλύτερους όρους εκμετάλλευσης, οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία σε ταχύτατη φτώχεια. Μηχανισμός στήριξης της αστικής τάξης και εξαθλίωσης της θιγόμενης πλειοψηφίας με πακέτα μέτρων μαζικών απολύσεων, ανεργίας, υποαπασχόλησης, κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης κάθε εκατοστού της ζωής μας!

Εμείς απαντάμε πως δεν θα πληρώσουμε ούτε ευρώ ούτε δραχμή γιατί απλά δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Δεν μοιραστήκαμε τα δισεκατομμύρια των κερδών τους και δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα τους. Δεν θα ταχθούμε με την ελληνική αστική τάξη στον αγώνα για την σωτηρία της χώρας γιατί αυτή σε πλήρη συμμαχία με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει την ευθύνη για την υποθήκευση του μέλλοντος μας. Δεν θα μοιρολατρήσουμε και δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια βλέποντας την καταστροφή των ζωών μας, αλλά θα διεκδικήσουμε την ανατροπή της νέας οικονομικής κατοχής και του αντιδραστικού προγράμματος. Νεολαία και εργαζόμενοι από κοινού θα βγούμε στο δρόμο και θα ζητήσουμε την έξοδο του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας από τη χώρα. Με ένα μαζικό και πολιτικό κίνημα θα διεκδικήσουμε την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια σε εκπαίδευση, εργασία, υγεία. Ένα κίνημα που όχι μόνο δεν θέλει να εκφράσει η αστικοποιημένη και συμβιβασμένη ΓΣΕΕ, αλλά ούτε και μπορεί. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την εκκωφαντική απουσία της από τους αγώνες και την ολιγωρία της να προκηρύξει απεργία, ενώ το μόνο που κάνει είναι διαβουλεύσεις και συζητήσεις για το τι θα διορθώσει από τις κυβερνητικές επιλογές όπως στο ασφαλιστικό; Αντίθετα δείγματα γραφής και πυξίδα για το μέλλον αποτελούν η μαζική συμμετοχή στην απεργία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα της 22/03 και η μαχητική απάντηση που δόθηκε στον κεραυνό του ΔΝΤ από τον Συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ο ανεξάρτητος συντονισμός των συνελεύσεων βάσης δείχνει το δρόμο για το πως θα ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική κλιμακώνοντας τους αγώνες μας με σταθμούς την πορεία την Τρίτη 27/03 στα Προπύλαια και την απεργία της Πρωτομαγιάς με ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο, η οποία υπό το βάρος των ιστορικών συνθηκών επανοηματοδοτείται. Έναν αιώνα μετά την εξέγερση στο Σικάγο οι εργατικές κατακτήσεις αμφισβητούνται συνολικά. Έναν αιώνα μετά το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή φαίνεται να είναι το μόνο κατάλληλο αίτημα για τους αγώνες της εποχής μας...

Αγώνες που θα προβάλλουν μια εργατική απάντηση στην κρίση σε βάρος των κερδών τους, δεν μπορούν παρά να περνούν από τις αποφάσεις των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων. Γι’ αυτό και αν και μάταια περιμέναμε τις παρατάξεις της σχολής στην γενική συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα καλούμε αυτές αλλά και όλο τον κόσμο που αγωνιά την Τετάρτη 28/03 να κάνουμε συνέλευση και να δώσουμε ηχηρό το μήνυμα: την μάχη της γενιάς μας θα την κερδίσουμε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: