Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

13 ΜΑΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ !

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές είναι οι πρώτες μετά τις βουλευτικές της 25 Γενάρη και την κυβερνητική εναλλαγή. Στις 13 Μάη η σπουδάζουσα νεολαία έχει χρέος και συνάμα δυνατότητα να στείλει μήνυμα αντεπίθεσης, να εκφράσει την ολοκληρωτική της καταδίκη τόσο για τις αυταρχικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, όσο όμως και για την αστική διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την υποταγή του στις προσταγές της Ε.Ε. και των πλαισίων της. Η νεολαία δεν υποτάσσεται – δε διαπραγματεύεται!


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΦ – ΚΑΡΦΙ ΕΑΑΚ

Ισχυροποιούμε την πάλη ενάντια σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, που μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση. Πλήρης και οριστική ανατροπή του ν. Διαμαντοπούλου και κάθε παρόμοιου νομοθετήματος.

Οργανώνουμε το κίνημα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Καταδικάζουμε τις πολιτικές που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της. Καμία συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων, που πετάνε νεολαία και εργαζόμενους στο περιθώριο. Σύγκρουση – ρήξη – έξοδος από Ευρώ  κ' Ε.Ε.


Παλεύουμε για την ανατροπή του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. Όχι στην ανεργία και στις ελαστικές μορφές εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους.

Θέλουμε παιδεία για τις ανάγκες μας και πανεπιστήμιο καθόλα διαφορετικό, που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνία και όχι της αγοράς, με ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Ενισχύουμε τα πραγματικά όργανα του φοιτητικού κινήματος, δηλαδή τις γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό τους. Κόντρα σε όλους όσους θέλουν να νεκραναστήσουν την Ε.Φ.Ε.Ε. ώστε να εξυπηρετήσουν τα κομματικά μαγαζάκια τους, δηλώνουμε ότι το φοιτητικό κίνημα δε ψάχνει για “φοιτητοπατέρες”, με σχέδιο ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος και των φοιτητικών συλλόγων.

Σπέρνουμε το φόβο και το τρόμο στις καθεστωτικές δυνάμεις των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ και στα αφεντικά τους.

Τσακίζουμε κάθε ακροδεξιά – φασιστική φωνή στις σχολές, μέσα από την οργανωμένη αντιφασιστική πάλη. Ρίχνουμε μαύρο στις δυνάμεις που καλλιεργούν τις λογικές του ατομικού δρόμου, του κοινωνικού κανιβαλισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας.

Κόντρα στα εμπορευματοποιημένα πρότυπα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, προβάλλουμε το δικό μας πολιτιστικό αντιπρόταγμα μέσα στους φοιτητικού συλλόγους.

Δε δεχόμαστε να αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις προσταγές των επιχειρήσεων και να διασπούνται τα πτυχία μας. Γνώση και έρευνα για τις ανάγκες μας, όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου!

Γιατί σήμερα όσο ποτέ πρέπει να ενισχυθεί το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς που δε θα φοβάται να συγκρουστεί με τίποτα και με κανέναν, αλλά ούτε θα πιστεύει ότι ο εχθρός βρίσκεται “εντός των τειχών” της αριστεράς.


Η νεολαία αγωνίζεται – ανατρέπει – νικά! Για να μην εμπεδώσουμε τη σύγχρονη βάρβαρη πραγματικότητα, να παλέψουμε για μια ζωή με ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: