Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ! ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ !


  Το σκουπιδιαριό της Φιλοσοφικής είναι εικόνα απ’ το μέλλον του πανεπιστημίου που μας ετοιμάζουν! Οι εργολάβοι βρωμίζουν τις σχολές μας… Οι εργολάβοι που κάνουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους. Γιατί δουλεία ζουν οι καθαρίστριες που δούλευαν για 7 μήνες απλήρωτες. Δουλεία ζουν οι καθαρίστριες που απολύθηκαν ξαφνικά τα Χριστούγεννα, χωρίς να ξέρουν τίποτα και απολύθηκαν ξανά τον προηγούμενο μήνα και σήμερα είναι ακόμα χωρίς δουλειά. Δούλους θέλουν τους εργαζόμενους, που δεν πρέπει να βγάζουν άχνα για όλα αυτά, γιατί αλλιώς απολύονται, όπως η καθαρίστρια στη ΦΜΣ, που απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους.


 Όμως οι καθαρίστριες, μας δείχνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, που πάνε να επιβάλλουν σε όλη την κοινωνία Κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία – κεφάλαιο ! Οι αυριανές καθαρίστριες, οι αυριανοί δούλοι θα είμαστε εμείς!

Εκτός αν πάει αλλιώς…

Να πάει αλλιώς… μόνο μέσα απ’ τους αγώνες μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή!

  Οι καθαρίστριες μας δείχνουν τον δρόμο… Οι απεργίες τους, η μαχητική τους στάση, με τον σκληρό αγώνα που δίνουν τόσους μήνες, κόντρα στην εργολαβία, αλλά και το ίδιο το πανεπιστήμιο, έφερε την πρώτη νίκη  : Πήραν τα δεδουλευμένα όλων των μηνών! Οι συλλογικοί αγώνες, οι ταξικοί αγώνες, κόντρα στα κέρδη των επιχειρήσεων, οι αγώνες για την επιβίωση και τη ζωή με αξιοπρέπεια, μπορούν να δίνονται και μπορούν να νικάνε !
Όμως ο αγώνας των καθαριστριών δεν τελείωσε ! Τη θέση εργασίας τους δεν την χαρίζουν σε κανέναν εργολάβο, σε κανέναν πρύτανη, σε καμιά λιτότητα, σε καμιά μνημονιακή ή ευρωπαϊκή δέσμευση ! Ο αγώνας για άμεση επαναπρόσληψη απ’ το ίδιο το πανεπιστήμιο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό και εργασιακά δικαιώματα είναι μονόδρομος ! Ο αγώνας των καθαριστριών για το δικαίωμα στην εργασία είναι δίκαιος αγώνας! Οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους! Έχουν στο πλευρό τους, όλους εμάς τους φοιτητές, που βλέπουμε σε αυτές, το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας ! Και γι’ αυτό θα νικήσουν!


  Να πάει αλλιώς… κόντρα στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, που χτίζουν, για τα κέρδη του κεφαλαίου!

 Ο αγώνας των καθαριστριών, ενάντια στις εργολαβίες και τον εργασιακό μεσαίωνα, είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στο πανεπιστήμιο, που θέλουν να μας επιβάλλουν! Διαλύουν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας και παράλληλα καθιερώνουν το νέο πανεπιστήμιο, μέσα από τους Οργανισμούς ! Το πανεπιστήμιο που πάνε να φτιάξουν δεν μας χωράει, γιατί είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου ! Οι Οργανισμοί, που φέρνουν απολύσεις, διαγραφές, δίδακτρα, μετακύλιση κόστους σπουδών στις πλάτες μας, γνώση και έρευνα στα χέρια του κεφαλαίου, διάλυση των προγραμμάτων σπουδών, ταξικούς φραγμούς, συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολών, δεν θα περάσουν ! Θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, για παιδεία με βάση τις ανάγκες μας και πανεπιστήμιο με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο… και θα νικήσουμε !
  Να πάει αλλιώς… με ανατροπή Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου !

 Να πάμε στην «ομαλότητα» και την «σταθεροποίησή» τους κόντρα! Με αγώνες σαν αυτούς των καθαριστριών της Φιλοσοφικής, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, των διοικητικών, του φοιτητικού κινήματος, θα ανατραπούν ! Με συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων κλάδων, με ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με φοιτητικό κίνημα, που παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, για τα συμφέροντα της πληττόμενης νεολαίας, με αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, μέσα από έναν άλλο δρόμο, χωρίς χρέος, μνημόνια, ΕΕ και το σάπιο σύστημά τους… θα νικήσουμε !

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/6 ΣΤΙΣ 12.00 ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: