Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Στις 7 Μάη στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής

''Αν μείνουν τα πράγματα όπως είναι
είμαστε χαμένοι.
Φίλος σας είναι η αλλαγή
Η αντίφαση είναι σύμμαχός σας.
Από το Τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε
Μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτα.
Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το
και πάρτε αυτό που σας αρνούνται''

  Γιατί να σηκωθεί κάποιος από το κρεβάτι του και να έρθει να ψηφίσει στις φοιτητικές εκλογές; Eξάλλου, ''όλοι ίδιοι είναι''. Ούτως ή άλλως ''τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει''. Προφανώς εμείς είμαστε  οι τελευταίοι που θα σου πούμε ότι με την ψήφο σου θα αλλάξεις ριζικά και τη ζωή σου. Παρ' όλα αυτά, οι εκλογές έχουν πολιτική σημασία(σε αντίθεση με τις προσπάθειες των κυβερνητικών παρατάξεων να τις μετατρέψουν σε πανηγυράκι σημειώσεων, πάρτυ κλπ). Πολύ περισσότερο οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ένα πραγματικό πολιτικό δημοψήφισμα για τη νεολαία. Τη νεολαία αυτή που είχε την τύχη και την ατυχία να ζει στην περίοδο της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Ατυχία γιατί το μόνο μέλλον που ''ανοίγεται'' μπροστά της είναι το μέλλον των voucher, της ανεργίας, των πανεπιστημίων υποταγμένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Τύχη γιατί αυτή η νεολαία που πλήττεται καθημερινά απο τις πολτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι αυτή που μπορεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα να φέρει τούμπα τα σχέδια τους! Να επιλέξει το δρόμο της ανατροπής, το δρόμο μιας άλλης κοινωνίας!


Τι κρίνεται, όμως, στις φετινές φοιτητικές εκλογές;

                     Με τι όρους θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση με κυβέρνηση και Ε.Ε για την ανατροπή του πανεπιστημίου-επιχείρηση που μας επιβάλλουν.

                     Αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα τσιράκια του Σαμαρά και της κυβέρνησης μέσα στις σχολές μας, ή θα τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς που προωθούν τον εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος.

                     Αν θα συναινέσουμε στο μαύρο εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν, το μέλλον των voucher και των “κοινωφελών” προγραμμάτων εργασίας ή θα επιλέξουμε την ανατροπη τους.

                     Αν ο φοιτητικός σύλλογος θα γίνει πραγματική ασπίδα που θα προστατεύει τους φοιτητές και όπλο στα χέρια τους για να επιβάλλει τις ανάγκες τους ή παραμάγαζο των καθεστωτικών παρατάξεων, κατοικίδιο στα καλύτερα κυβερνητικά σαλόνια.

                     Αν θα σκύψουμε το κεφάλι απέναντι στην καταστολή των ελευθεριών μας, στις απαγορεύσεις πορειών και απεργιών, στα χημικά και στις συλλήψεις ή αν θα δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ έτοιμοι να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

                     Αν, τελικά, η νεολαία θα επιλέξει το “μονόδρομο” των 300 ευρώ και πες και ευχαριστώ, την απλή καταδίκη και παθητική αγανάκτηση, τους επίδοξους σωτήρες και διαχειριστές της μιζέριας μας μέσα στα πλαίσια του βάρβαρου αυτού συστήματος, δηλαδή το δρόμο της υποταγής, ή θα επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης, της ανυπακοής και της ανατροπής.

Στις 7 Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε

Ενωτική Πρωτοβουλία Σ.Α.Φ-Κ.ΑΡ.ΦΙ.

Ε.Α.Α.Κ.

    Για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια, χρεός, ευρώ και Ε.Ε.

    Για να τελειώνουμε με τις καθεστωτικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ

    Για ζωντανούς και οργανωμένους συλλόγους στα χέρια των φοιτητών.

    Για να έχουμε όλοι το δικαίωμα να σπουδάσουμε. Για να μην μας πετάξουν έξω από τις σχολές μας. Για να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια.

    Για ένα μαχητικό, δυνατό και νικηφόρο φοιτητικό κίνημα, πολιτικά επικίνδυνο για τους κυρίαρχους, που θα μπορεί να πετυχαίνει νίκες στο σήμερα και να επιβάλλει τις ανάγκες μας.

    Γιατί δεν θέλουμε κανένας να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Επιλέγουμε να πάει αλλιώς!

    Γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος δεν αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη μέσω των εκλογών αλλά έτσι διαμορφώνονται οι όροι με τους οποίους θα δώσουμε τους αυριανούς μας αγώνες.



Στις 7 Μάη παίρνουμε θέσεις μάχης! Ενισχύουμε την ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αριστερά των μαχητικών, ανυποχώρητων αγώνων επιβολής, για ένα μέλλον βασισμένο στις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζόμενων, για μία άλλη κοινωνία έξω από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης!



Δεν υπάρχουν σχόλια: