Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτική επιστράτευση ναυτεργατών!


Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνει γι ακόμη μια φορά το βαθύτατο αντιλαϊκό της μίσος, απόρροια της ταξικής της ταυτότητας ενάντια στον κόσμο της εργασίας:
Τα δικαιώματα κι η προστασία στους έχοντες και κατέχοντες από τη μία, μειώσεις, φτώχεια κι εξαθλίωση στον κόσμο της εργασίας, κρατικό βούρδουλα και πολιτική επιστράτευση σε όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Το κύριο και κεντρικό αίτημα, σαφές: καμμία υπαναχώρηση από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τις οποίες σκίζει σα μανιακή η πολιτική εκπροσώπηση των εργοδοτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων.

Με το που ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι οι ναυτεργάτες νέα 48ωρη απεργία, βγήκε εντολή πολιτικής επιστράτευσής τους από την κυβέρνηση. Από τη μεριά τους έχουν αποφασίσει να επιτίθενται με λύσσα σε κάθε αμφισβητία.

Η μεριά τους είναι η μεριά των εφοπλιστών με τις δεκάδες φοροαπαλλαγές, των επιχειρηματιών που ανοιγοκλείνουν εργοστάσια ανάλογα με το επίπεδο εξαθλίωσης του πληθυσμού, των τραπεζιτών που εκβιάζουν λαούς έχοντας επενδύσει τις οικονομίες των καταθετών, των κατ' επάγγελμα κερδοσκόπων που κερδοσκοπούν πάνω στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης.

Η μεριά μας είναι η μεριά των ανθρώπων που εργάζονται και χτίζουν όσα οι πρώτοι καρπώνονται. Κάθε μέρα θα γίνεται όλο και πιο ωμός ο διαχωρισμός, όλο μεγαλύτερη η σιγουριά μας για το ότι η ανθρωπότητα μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες που της έχουν φορέσει και να προχωρήσει μπροστά.

Το πρώτο βήμα είναι να σφίξουμε το χέρι του διπλανού μας.

Να στηρίξουμε ο ένας του αγώνες του αλλουνού.

Μαζί παλεύουμε, μαζί νικάμε!

Όλοι την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στον αγώνα. Να μην περάσει η νέα επιστράτευση. Να νικήσουν οι ναυτεργάτες. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε, να ζούμε με αξιοπρέπεια!
  • στην περιφρούρηση της απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, την Τετάρτη στις 5.30 το πρωί, με συγκέντρωση απέναντι από το Σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά (στην πεζογέφυρα)
  • Μαζική συμμετοχή στην Παναττική 24-ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. απέναντι στον ΗΣΑΠ Πειραιά (στην πεζογέφυρα) και πορεία πρός την Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΝΟ και των Συνδικάτων στις 10.00 π.μ. στον Αγιο Διονύσιο (Λιμάνι Πειραιά).


Στηρίζουμε τους απεργούς στον αγώνα τους κι ενάντια στην πολιτική επιστράτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: